Antena Meniu Search
x

Hotelul din Europa unde poţi dormi cu capul într-o ţară şi cu picioarele în alta: experienţă unică oferită turiştilor

Un hotel din Europa oferă o experienţă unică. Turiştii care se cazează aici pot dormi în două ţări, în acelaşi timp, notează CNN.

de Redactia Observator

la 22.01.2023, 15:05

Hotelul se află în La Cure, un sătuc aflat în vârful munţilor Jura, lanţ muntos care separă Franţa de Elveţia. Tratatul de la Dappes din 1862 a stabilit că Franţa poate avea control teritorial strategic asupra singurului drum accesibil din zonă. Astfel, graniţa trece fix prin mijlocul hotelului.

Turiştii care aleg să cazeze în hotelul construit în stil rustic se pot lăuda că au dormit cu capul în Franţa şi cu picioarele în Elveţia. Reprezentanţii hotelului spun că graniţa invizibilă trece prin baie şi chiar prin mijlocul patului. "Oglinzile și ferestrele sunt menite să fie nu doar un element decorativ, ci și un simbol al conexiunii între lumi și realități adiacente", spune Alexandre Peyron, managerul hotelului.

Pentru a nu exista probleme, hotelul are două numere de telefon: unul pentru Elveţia şi unul pentru Franţa. De asemenea, camerele sunt prevăzute cu două tipuri de prize şi asta pentru că cele două ţări folosesc sistem diferite. Elveţia şi Franţa au hotărât ca taxele să fie plătite 50%-50%. Reprezentanţii hotelului spun că cea mai dificilă perioadă a fost cea a pandemiei: pe lângă faptul că au avut puţini vizitatori, au trebuit impuse şi două seturi diferite de reguli pentru că Franţa şi Elveţia aveau restricţii diferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Hotelul din Europa unde poţi dormi cu capul într-o ţară şi cu picioarele în alta: experienţă unică oferită turiştilor