Antena Meniu Search
x

Hoţul român care i-a şocat pe austrieci cu brutalitatea sa: "Sunt violenţe despre care nu am citit niciodată". Bărbatul riscă închisoarea pe viaţă

Un cetăţean român în vârstă de 35 de ani a băgat spaima până şi în poliţia austriacă. Omul este considerat a fi şeful unei grupări specializate în furt de maşini, dar metodele folosite sunt descrise de poliţişti drept "brutale".

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 15:24

Hoţul român care i-a şocat pe austrieci cu brutalitatea sa: "Sunt violenţe despre care nu am citit niciodată". Bărbatul riscă închisoarea pe viaţă
- Profimedia - imagine ilustrativă

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, care are şi cetăţenie sârbă, este considerat de procurorii austrieci un infractor extrem de periculos, cu inclinaţii spre brutalitate. Adus în faţa instanţei, românul a spus că cei patru complici ai săi au fost cei care au comis acte de violenţă. "Sunt procuror de unsprezece ani. Sunt acte de violență despre care nu am mai citit niciodată", a declarat procurorul de caz pentru vienna.at.

Românul riscă închisoarea pe viaţă

Ce s-a întâmplat mai exact? În data de 8 octombrie 2016, românul alături de cei 4 complici ai săi au oprit un Mercedes 180C. La volanul maşinii se afla un tânăr de 19 ani. Cei 5 bărbaţi l-au rugat pe adolescent să-i ducă în orăşelul vecin pentru că trebuie să ajungă rapid la o nuntă. O dată urcaţi în maşină, bărbaţii au început să-l bată pe şofer. Tânărul de 19 ani a fost bătut, abuzat şi umilit, iar într-un final a fost legat de mâini şi de picioare cu cureaua şi şireturile de la pantofi şi urcat în portbabaj. După câţiva kilometri, l-au abandonat pe şofer pe un drum de ţară, iar ei şi-au continuat drumul şi au scos maşina din Austria prin graniţa cu Ungaria. Ajunşi în Ungaria, au scos şi toţi banii de pe cardul victimei folosind primul bancomat ATM ieşit în cale.

Patru zile mai târziu, grupul a revenit în Austria şi la scurt timp au agresat un bărbat de 53 de ani după o şicanare în trafic. Victima a fost bătută până şi-a pierdut cunoştinţa, iar maşina i-a fost luată. Românul de 35 de ani a fost arestat în aprilie anul trecut în timp ce intra în Austria pentru a-şi vizita familia. Adus în faţa instanţei, românul şi-a recunoscut vina în cazul tânărului de 19 ani. "E vina mea, am fost acolo. L-am lovit și eu, o dată, de două ori", a spus acesta. În celălalt caz, a dat vina pe complicii săi. Autorităţilor austriece le-a fost imposibil să-l aducă mai repede în faţa instanţei pentru că românul deţine şi cetăţenie sârbă, iar între Serbia şi Austria nu există acord de extrădare.

Din aprilie anul trecut, românul se află în arest şi va rămâne aşa până la finalizarea procesului. Dacă va fi găsit vinovat, cea mai blândă pedeapsă pe care o poate primi este de 20 de ani de închisoare. Cel mai dur verdict ar fi închisoarea pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Hoţul român care i-a şocat pe austrieci cu brutalitatea sa: "Sunt violenţe despre care nu am citit niciodată". Bărbatul riscă închisoarea pe viaţă