Antena Meniu Search
x

"Îi împușcau în ceafă sau direct în inimă". Povestea unui martor al masacrului din Bucha. Localnicii nu aveau voie să-și ducă morții la cimitir

Detalii terifiante ies la iveală în urma atrocităților din Bucha. Un martor al masacrului a povestit cum soldații ruși "spălați pe creier de propagandă" împușcau oameni în buncăre. Invazia rusă în Ucraina s-a soldat cu 3.455 de victime în rândul populaţiei civile, între care 1.417 decese şi 2.038 de persoane rănite, conform celui mai recent bilanţ al ONU.
Război Rusia - Ucraina, ziua 40 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 13:09

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Înainte de război, Vladislav lucra ca somelier în Kiev. După declanșarea invaziei, bărbatul s-a întors acasă, la Bucha. Pe 2 martie, trupele ruse au intrat în oraș, iar toți civilii au fost nevoiți să se ascundă în buncăre. Bărbatul ar fi lăsat de înțeles că masacrul în regiune a început când au ajuns în zonă milițiile cecene ale lui Ramzan Kadyrov

"În primele zile ne-au tratat bine, ne-au ajutat cu mâncarea. Dar sunt spălați pe creier de propagandă. Oamenii normali nu ar fi invadat un teritoriu străin. În acel moment, în oraș, se dădeau lupte grele, iar noi nu am avut voie să părăsim buncărul. Am stat în întuneric, nu mai aveam apă sau căldură. Apoi, acești soldați au fost înlocuiți cu alții. Pe 7 martie au scos din buncăr femeile, copiii, apoi bărbații.

"Ne-au luat tot"

Ne-au pus în genunchi. Ne-au luat tot ce aveam la noi. Au început să verifice documentele, iar dacă găseau persoane care au participat la misiuni în ATO (teritoriul ucrainean al regiunilor Donețk și Lugansk aflate sub controlul forțelor militare ruse și pro-ruse) sau erau înregistrate în Apărare, le împușcau pe loc. Au fost verificate și tatuajele. ​Au ucis oameni doar pentru simplul fapt că purtau stema Ucrainei", povestește Vladislav, potrivit vot-tak.tv. Ucraineanul a mai spus că victimele erau împușcate "fie în ceafă, fie direct în inimă".

Vladislav a mărturisit că s-a temut că nu va mai ajunge acasă, în viață. "Pe prietenul meu l-au împușcat doar pentru că nu s-a grăbit spre casă, așa cum înșiși soldații ruși ne-au spus. Pe mine m-au întrebat unde locuiesc veteranii ATO și naționaliștii, dar nu am știut nimic. Pentru asta m-au bătut și m-au lovit în cap cu o pușcă".

La sfârșitul lunii martie, în oraș au venit militarii Kadyrovites, o grupare paramilitară cecenă, denumită după Ramzan Kadyrov."L-au împușcat pe vecinul nostru pensionar, care stătea pe bancă. În viața lui nu a rănit pe nimeni", povestește Vladislav. "Alți doi bărbați au fost împușcați când au pornit mașina pentru a aduce apă. Câteva zile mai târziu i-am îngropat în spatele garajelor, în pături. Nu am avut voie să mergem la cimitir, așa că morții au fost îngropați pe unde am putut".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Îi împușcau în ceafă sau direct în inimă". Povestea unui martor al masacrului din Bucha. Localnicii nu aveau voie să-și ducă morții la cimitir