Antena Meniu Search
x

Video Imagini apocaliptice în Italia. Furtunile violente "au paralizat" Sicilia: doi morţi şi o persoană dată dispărută în Catania

O furtună puternică ce a declanşant inundaţii apocaliptice a paralizat complet oraşul sicilian Catania. Cel puţin două persoane au fost declarate decedate, informează BBC.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 21:49

Vezi și

Sudul Italiei a fost lovit în ultimele trei zile de furtuni puternice, cele mai mari pagube fiind înregistrate în Catania. Potrivit meteorologilor, uraganul Medicane, venit din Mediterana, a provocat urgia. Departamentul pentru Protecţie Civilă din Italia a emis marţi, 26 octombrie, cea mai severă avertizare de vreme pentru regiunile Sicilia şi Calabria. Instituţia a precizat că sunt aşteptate daune materiale însemnate sau chiar pierderi de vieţi omeneşti din pricina furtunilor puternice.

Oamenii de ştiinţă susţin că schimbările climatice provocate de activitatea umană au făcut posibile astfel de fenomene meteo extreme. Primarul din Catania a dispus închiderea de urgenţă de tuturor instituţiilor şi firmelor, cu excepţia celor care oferă servicii esenţiale. "Îndemn întreaga populaţie să nu plece de acasă decăt din motive urgente", a fost mesajul postat de primar pe Facebook.

Două persoane au decedate, una este dată dispărută

Presa italiană, care citează surse din cadrul autorităţilor, susţine că un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost găsit mort sub o maşină luată de viituri. Cu o zi în urmă, a fost descoperit cadavrul unui alt bărbat, în vârstă de 67 de ani. Echipele de salvare o caută în continuare pe soţia acestuia, în vârstă de 54 de ani, care nu a mai fost văzută de dumincă.

Ploile torenţiale au inundat zona istorică a Cataniei şi au transformat străzile în adevărate râuri. Furtunile au provocat şi pene de curent, astfel că mai multe locuinţe şi firme au rămas fără electricitate. Şcolile din Catania, dar şi din oraşele din apropiere au fost închise. Potrivit LaRepubblica, inundaţiile au forţat autorităţile să evacueze o parte dintre clădirile ce aparţin spitalului Garibaldi din Catania.

Veştile venite de la meteorologi nu sunt deloc bune. Potrivit acestora, este de aşteptat ca furtunile să crească în intensitate în zilele următoare. În zilele de joi şi vineri sunt aşteptate ploi chiar mai abundente decât până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imagini apocaliptice în Italia. Furtunile violente "au paralizat" Sicilia: doi morţi şi o persoană dată dispărută în Catania