Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini apocaliptice în Vietnam după taifunul Yagi, cel mai puternic din ultimul deceniu. Rafalele de 230 km/h au devastat mai multe orașe

Imagini apocaliptice în Vietnam. Mai multe orașe au fost devastate de un taifun care a suflat în China cu 230 de kilometri pe oră, aproape de viteza pe care o are un avion când atinge pista la aterizare. Furtuni puternice au fost şi în Franţa. În unele zone, vântul a atins şi 95 de kilometri pe oră.

de Radu Dan

la 08.09.2024 , 08:14

Taifunul Yagi a devastat Vietnamul, la o zi după ce a făcut ravagii în China. Patru persoane au murit și alte 80 sunt rănite, iar zece oameni sunt daţi dispăruţi. Autorităţile se tem că în următoarele ore, bilanţul ar putea creşte îngrijorător.

Imaginile sunt apocaliptice. Rafalele au pus la pâmânt pietoni, motociclişti şi copaci. Uraganul a scufundat mai multe vapoare, iar operaţiuni dramatice de salvare sunt şi în plină desfăşurare. 

Printre cele mai afectate oraşe este Haiphong. Aici valurile au atins trei metri, iar cartiere întregi au rămas fără curent electric. Şi în Filipine situaţia este dramatică. 14 persoane au fost ucise. În total, sunt 22 de morţi în Vietnam, China şi Filipine.

Vezi și

Furtuni puternice au fost şi în Franţa

Pe acelaşi subiect

 Vijeliile au adus şi grindină de mari dimensiuni. Câteva minute au fost suficiente ca străzile să fie acoperite de un covor alb. În unele zone, vântul a atins 95 de kilometri pe oră. 

O maşină nu a mai avut nicio şansă în faţa furiei naturii - a fost înghiţită de puhoaie.

Nici șoselele nu au mai rezistat viiturii. În departamentul Pyrénées-Atlantiques, un drum intens circulat s-a prăbuşit şi a devenit astfel o adevărata capcană. Zeci de case şi un camping au fost inundate în regiune. 

Radu Dan Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Imagini apocaliptice în Vietnam după taifunul Yagi, cel mai puternic din ultimul deceniu. Rafalele de 230 km/h au devastat mai multe orașe