Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Imagini cu cele mai spectaculoase locuri din întreaga lume

Imagini impresionante cu cele mai spectaculoase locuri din lume, surprinse de diferiţi fotografi ori de turiştii aflaţi în vacanţă. Fiecare imagine spune o poveste, iar fiecare locaţie te conduce într-o lume idilică.

de Larisa Andreescu

la 07.02.2021 , 13:34

  • Peşterile de marmură din Patagonia
  • Pădurea arborilor de dragon

Peşterile de marmură din Patagonia

Una dintre cele mai izolate comori naturale din lume, Peșterile de marmură (Capillas de Mármol) sunt o serie de peșteri sculptate în lacul Carrera din inima Patagoniei. Catedrala, Capela și Peștera sunt cele trei formațiuni care alcătuiesc un spectacol natural impresionant.

Imaginile uimitoare dezvăluie frumusețea naturală a peșterilor de marmură din Chile. Imaginile spectaculoase arată în interiorul atracției turistice unde culoarea stâncii se potrivește cu albastrul turcoaz al oceanului. Alte fotografii arată că piraghiștii vâslesc cu grijă spre intrarea peșterilor în timp ce admiră remarcabila formațiune de roci, formată din peste 6.000 de ani de valuri în combinaţie cu carbonatul de calciu. Fotografiile au fost făcute de medicul dentist Jorge Cabello din Puerto Varas, în Chile, în timp ce acesta explora una dintre cele mai frumoase destinații din Patagonia.

Articolul continuă după reclamă

O rază de lumină în apele din Cancun

O extraordinară coloană de soare luminează o peșteră subacvatică. Scafandrii înoată în raza de lumină solară care pătrunde în apă prin vârful peșterii. Apa dulce a peșterii este atât de limpede încât razele pot fi vizibile până la 50 de metri adâncime. Restul peșterii se află în întuneric complet și găzduiește „peștii orbi”, o specie de peşti fără vedere. Fotografiile au fost surprinse de instructorul japonez de scufundări, Hiromasa Araki. Tânărul de 28 de ani a surprins imaginile când se afla în adâncul apelor cu prietenii săi în Cancun, Mexic și a descris experienţa: „ca și cum ai fi în cer”.

Peșterile de gheață din Islanda

Incredibilele peșteri înghețate par a fi în altă lume, pe măsură ce soarele le luminează. Fotografiile incredibile făcute de Matej Krizs dezvăluie frumusețea peșterilor strălucitoare, dar fotograful a fost, de asemenea, foarte conștient de cât de mortală ar fi putut fi experienţa. Fotograful a surprins fotografiile uimitoare în parcul național Vatnajokull din Islanda, în apropierea ghețarului Breidamerkurjokull, la 29 noiembrie 2017. 

Gheţarul islandez Vatnajokull a fost surprins şi la apunerea soarelui, acoperit de o strălucire de culoare portocalie venită de la orizont, de fotograful Sigurdur William Brynjarsson. Acesta a reuşit să reflecte pe deplin reputația țării ca „Țara de Gheață și Foc”.

Laguna Jokulsarlon sau peştera de cristal Einar

Fotografii uimitoare au fost făcute şi de Tim Nevvel, în vârstă de 43 de ani, din Worthing, West Sussex, în timpul vacanţei sale în Islanda. Se afla lângă Laguna Jokulsarlon când a observat cât de mult arăta interiorul peșterii ca un cristal. Tim, un director tehnic, a descoperit chiar că în săptămânile anterioare, frumuseţea zonei fusese imortalizată de cercetători de la Hollywood care căutau să obțină locaţia perfectă pentru unul dintre filmele Star Wars. Peştera Einar a fost descoperită acum aproximativ 20 de ani, dar de atunci s-a topit atât de mult încât a crescut până la 1000 m.

Pădurea arborilor din sânge de dragon

Dracaena cinnabari, arborele dragonului Socotra sau arborelui din sânge de dragon este un arbore originar din arhipelagul Socotra, parte a Yemenului, situat în Marea Arabiei. Se numește așa datorită sevei roșii pe care o produc copacii. Arborele are o formă externă distinctă care îl face să arate ca o umbrelă uriașă, deoarece frunzele cresc doar la capătul ramurilor și sunt îndreptate în sus. Are multe ramuri; crește prin dihotomie, ceea ce înseamnă că fiecare ramură este împărțită în două până, timp în care frunzele cresc pe capetele ramurilor. Produce o mulțime de frunze verzi care se reînnoiesc la fiecare trei sau patru ani.

Morning Glory Pool

Parcul Naţional Yellowstone, Wyoming, SUA a devenit o destinaţie favorizată de turişti tocmai pentru Bazinul Geyserului, denumit „Morning Glory Pool” în anii 1880, pentru asemănarea sa remarcabilă cu floarea căreia îi poartă numele.

Cu toate acestea, această frumoasă piscină a devenit victima vandalismului de-a lungul timpului. Oamenii au aruncat literalmente tone de monede, gunoi, pietre și bușteni în piscină. O mare parte din resturi au devenit ulterior încorporate în părțile laterale și în aerisirea izvorului, afectând circulația apei și accelerând pierderea de energie termică. De-a lungul anilor, aspectul bazinului Morning Glory s-a schimbat odată cu scăderea temperaturii. Bacteriile portocalii și galbene care anterior colorau doar periferia izvorului se răspândesc acum spre centrul său.

Cele mai înalte dune de nisip din lume

Mai multe fotografii cu arbori fără coroană, goi, întunecaţi au devenit virale pe internet datorită contrastului perfect între culoarea trunchiurilor şi fundalul portocaliu. Nu multă lume ştie însă că fundalul portocaliu nu este un cer luminat de soare, ci una dintre cele mai înalte dune de nisip din lume, măsurând până la 400 de metri înălţime. Fotograful Mark Brodkin a avut la dispoziție doar câteva minute pentru a surprinde imaginile suprarealiste, în timp ce lumina soarelui s-a aliniat perfect cu dunele de nisip din Sossusvlei, în Parcul Namib-Naukluft din Namibia, Africa, locul în care a fost imortalizat momentul.

Laguna misterioasă din Peninsula Yucatan, Mexic

O fotografie impresionantă surprinde un scafandru îndrăzneţ care a plonjat până în adâncurile apei pentru a surprinde capturi uimitoare ale unei vechi lagune. Craterul adânc, în inima pădurii Maya din Peninsula Yucatan, Mexic, se crede a fi locul unui vechi cimitir Maya, peștera stranie este plină de oase și fosile. Imaginile spectaculoase au fost realizate de către fotograful francez faunist și subacvatic Fabrice Guerin, în timpul unei călătorii pentru a afla mai multe despre fascinanta dolină.

Plaja ascunsă de pe insulele Marieta din Peurto Vallarta

Un peisaj idilic este ascuns pe insulele Marieta din Peurto Vallarta. Acest paradis retras, cu plajele sale de nisip și apa cristalină, s-ar fi format cu secole în urmă, când a fost folosit ca țintă de practică de către guvernul mexican, înainte de primul război mondial, la începutul anilor 1900. Situate într-o lume proprie, insulele Marieta din Puerto Vallarta, la doar câțiva kilometri de coasta Mexicului, au fost folosite pentru a efectua teste militare deoarece erau nelocuite.

Piscinele miraculoase din Pamukkale

Pamukkale, care înseamnă „castel de bumbac” în turcă, este un sit natural din Denizli, în sud-vestul Turciei. Zona este renumită pentru un mineral carbonat lăsat de apa curgătoare. De-a lungul a mii de ani, acest mineral a format bazine de apă renumite în întreaga lume pentru proprietățile lor curative, potrivit Journal of nomads.

Pamukkale este mult mai mult decât piscine fierbinți. Turcii spun că scăldatul în astfel de bazine poate vindeca boli precum tulburări nutriționale și cronice, probleme digestive și circulatorii, boli ale ochilor și pielii etc. Din această cauză, Pamukkale a devenit o stațiune spa vizitată de numeroase persoane încă din cele mai vechi timpuri.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Imagini cu cele mai spectaculoase locuri din întreaga lume