Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini impresionante cu oraşul Slab, denumit „ultimul loc liber” din California

Imagini cu oraşul Slab, denumit „ultimul loc liber” din California. Situat la 140 de kilometri de San Diego, în deșertul Sonora, oraşul demonstrează că timpul pare să se fi oprit în anul 1960.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.02.2021, 09:05

  • Oraşul nu are electricitate, apă curentă, canalizare.
  • Este adevărată atracţie pentru cei care îşi doresc experienţe inedite.

Sub soarele neiertător al deșertului Colorado din sudul Californiei se află oraşul Slab, creat printr-o comunitate de artiști, migranți și oameni fără adăpost.

Numit de unii „ultimul loc liber” al ţării și de alții „o enclavă a anarhiei”, oraşul Slab este, de asemenea, sfârșitul drumului pentru mulți, căci viaţa tinde să fie „un paradis uşor de suportat” pentru cei decişi să trăiască acolo.

Sab, oraşul în care oamenii trăiesc fără legi scrise

În timpul perioadei sale de glorie din anii 1940, locaţia a găzduit un laborator pentru testarea rezistenţei betonului la climatul dur din deșertul Sonora, dar până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, guvernul a oprit operațiunile, potrivit Smithsonian Magazine. Observând o oportunitate, locuitorii și-au îndreptat atenția asupra zonei, construind un amestec de locuințe folosind plăcile de beton care au rămas, în combinaţie orice alte materiale au putut găsi.

Fără electricitate, apă curentă, canalizare sau colectarea gunoiului, locuitorii orașului trăiesc, de asemenea, fără o lege scrisă, fără impozite, fără o administrare concretă. Construită pe plăcile de beton din tabăra Dunlap, o bază de antrenament marină abandonată, așezarea își menține aspectul ieşit din comun, devenind o adevărată atracţie pentru cei care îşi doresc experienţe inedite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imagini impresionante cu oraşul Slab, denumit „ultimul loc liber” din California