Antena Meniu Search
x

Specialiștii americani au prezentat iMASC, prototipul pentru cea mai eficientă mască de protecție ce ar urma să apară pe piață

Specialiștii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) și Brigham And Women's Hospital (al doilea cel mai mare spital didactic al Școlii Medicale Harvard) au prezentat iMASC, prototipul pentru cele mai eficiente măști de protecție ce ar urma să apară pe piață.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.07.2020, 18:38

iMASC a avut rezultate cel puțin la fel de bune precum N95
iMASC ar urma să fie disponibilă la un preț mai bun decât N95 - MIT via CNBC
  • Studiile au arătat că iMASC este la fel de eficientă ca N95.
  • iMASC ar urma să fie disponibilă la un preț mai bun decât N95.

Specialiștii de la cele două instituții au decis să lucreze la o astfel de mască de protecție din cauza deficitului de echipament de protecție observat în mai multe spitale din întreaga țara.

Conform CNBC, medicii și asistentele medicale din prima linie a luptei împotriva covid au avut probleme din cauza lipsei de echipament încă de la începutul pandemiei.

Se ajunsese într-atât de departe încât cadrele medicale erau obligate să dezinfecteze măștile de protecție N95 și să le reutilizeze, expunându-se unui real pericol.

Situația a ajuns să se repete în mai multe state precum Texas și Florida, din cauza creșterii constante a numărului de infectări noi cu coronavirus.

Acest lucru i-a împins pe specialiștii americani să lanseze o mască de protecție și mai eficientă, dar care să coste și mai puțin.

Așa s-a ajuns la iMASC, prezentată acum sub formă de prototip.

Dacă N95 este realizată în totalitate din materialul care filtrează picăturile respiratorii ce ar putea conține coronavirusul, iMASC ar urma să fie realizată aproape în totalitate din silicon, urmând să aibă încrustate doar două discuri din același material utilizat la realizarea N95 și care vor avea rol de filtru.

Astfel se va ajunge în situația ca masca să fie sterilizată într-un timp record și să fie nevoie doar ca cele două filtre să fie schimbate.

Masca ar urma să fie montată pe cap cu ajutorul a două benzi de nylon.

Rezultatele obținute grație testelor de laborator au arătat că iMASC este cel puțin la fel de eficientă ca N95, însă ea ar urma să fie disponibilă la un preț mult mai accesibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Specialiștii americani au prezentat iMASC, prototipul pentru cea mai eficientă mască de protecție ce ar urma să apară pe piață