Antena Meniu Search
x

Îmbolnăviri misterioase la un liceu din SUA: Peste 100 de persoane care au absolvit aceeaşi instituţie, diagnosticate cu forme rare de cancer cerebral

Coincidenţă bizară la un liceu. Peste 100 de persoane care au absolvit Liceul Colonia din New Jersey au fost diagnosticate cu forme rare de cancer cerebral.

de Monica Palade

la 30.05.2022, 14:31

Îmbolnăviri misterioase la un liceu din SUA: Peste 100 de persoane care au absolvit aceeaşi instituţie, diagnosticate cu forme rare de cancer cerebral - Shutterstock

Numărul mare de cazuri a făcut să fie declanşată o investigaţie pentru a se stabili dacă există o legătură între aceste îmbolnăviri, infiormează The Insider.

Coincidenţă bizară în jurul unor îmbolnăviri grave

Luna trecută, Al Lupiano a spus că a fost diagnosticat cu această boală când avea 27 de ani, la sfârşitul anilor 90. Ulterior, în 2021, sora și soția lui au fost și ele diagnosticate cu cancer cerebral. Toți trei au urmat cursurile liceului Colonia din Woodbridge, New Jersey. NBC Today a raportat că peste 100 de elevi care au mers la acel liceu au avut același diagnostic.

Totuşi, primarul orașului Woodbridge, John McCormac, a spus că în urma investigației derulate nu a fost găsită în școală nicio potențială cauză declanșatoare a bolii. Edilul a mai spus că s-au făcut inclusiv teste de radiații în interiorul și în exteriorul clădirii, dar nu au indicat nicio dovadă că există riscuri care să justifice investigații suplimentare.

„Este o veste grozavă pentru actualii elevi ai Liceului Colonia și pentru părinții lor, care sunt îngrijorați pentru siguranța lor, împreună cu actualii membri ai personalului. Este o veste grozavă și pentru toți foștii elevi care au absolvit și pentru personalul care a lucrat la Liceul Colonia, înființat în 1968”, a mai spus primarul.

Compania specializată în inginerie de mediu, care a realizat investigația, nu a găsit nicio relație cauză-efect între boală și, respectiv, clădirea sau terenul aparținând liceului, potrivit lui McCormac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Îmbolnăviri misterioase la un liceu din SUA: Peste 100 de persoane care au absolvit aceeaşi instituţie, diagnosticate cu forme rare de cancer cerebral