Antena Meniu Search
x

Importurile de aur rusesc ale Elveţiei, la un nivel record pentru ultimii doi ani. La ce soluţii apelează investitorii pentru a-și vinde lingourile

Importurile de aur rusesc ale Elveției au ajuns la cel mai mare nivel din ultimii doi ani, semn că mai multe lingouri vechi din Rusia ar putea fi topite pentru a face mai ușoară vânzarea lor. Aproximativ 5,7 de tone, în valoare de 324 milioane de dolari, de metal rusesc au fost importate de hub-ul de rafinare în august, potrivit datelor de la Administrația Federală a Vămilor din Elveția. Cel mai ridicat nivel din aprilie 2020, notează Bloomberg.

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 19:16

Lingouri de aur
Importurile de aur rusesc ale Elveţiei la un nivel record pentru ultimii doi ani - Profimedia

Datele vamale elvețiene arată ultimul loc în care metalul prețios a fost rafinat, și nu locul de unde a fost livrat ultima dată. Aurul Rusiei a devenit tabu de când odată cu invazia asupra Ucrainei la începutul anului, aflându-se sub sancțiunile impuse de SUA, UE și Elveția. Trebuie precizat că aceste măsuri se aplică doar în cazul lingourilor exportate din țară înainte de 4 august nu sunt supuse interdicției de import, a declarat marți autoritatea vamală elvețiană.

Lingourile ruseşti, topite pentru a fi vândute mai uşor

Unii investitori care au lingouri rusești au început să le topească pentru a le face mai ușor de vândut. Chiar dacă au cumpărat metalul prețios din Rusia înainte de stabilirea interdicției, pe piețele europene există o reticență legată de achiziționarea acestora.

Acest stigmat în jurul aurului din Rusia, al doilea cel mai mare producător mondial, este resimțită pe piața elvețiană, cât și pe piața britanică. Datele arată că producătorii ruși au fost un furnizor major de metal prețios pentru Marea Britanie.

În ceea ce privește China, unul dintre aliații de care Rusia pare a depinde din ce în ce mai mult, importurile de aur au rămas relativ mici. Mai exact, datele citate de Bloomberg indică faptul că doar rușii au asigurat doar 0,3 tone de aur, asta în timp ce importurile lunare ating în jur de 182 de tone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Importurile de aur rusesc ale Elveţiei, la un nivel record pentru ultimii doi ani. La ce soluţii apelează investitorii pentru a-și vinde lingourile