Antena Meniu Search
x
LIVE

Încălzirea globală s-a accelerat. În România, poluarea ucide anual 23 de mii de oameni

Încălzirea globală s-a accelerat şi lumea întreagă trebuie să ia măsuri urgente pentru a preveni dezastrul. Este apelul dramatic al secretarului general la Organizaţiei Naţiunilor Unite.

De Redactia Observator la 30.03.2019, 13:35
Vezi și

Încălzirea globală s-a accelerat şi lumea întreagă trebuie să ia măsuri urgente pentru a preveni dezastrul. Este apelul dramatic al secretarului general la Organizaţiei Naţiunilor Unite. Autorităţile globale avertizează că emisiile de gaze cu efect de seră au bătut recordul istoric. Iar urmările nu întârzie să se vadă. În România, poluarea ucide anual 23 de mii de oameni, de zece ori mai mult decât accidentele rutiere.

Incendii, inundaţii şi milioane de sinistraţi. Sunt efectele unui an negru pentru climă - al patrulea cel mai călduros din istorie. Nivelul de dioxid de carbon din aer nu a fost niciodată atât de ridicat de la începutul erei industriale.

Iar temperatura oceanelor şi nivelul mărilor au atins niveluri record. În încercarea de a salva planeta, statele lumii se reunesc la un summit pentru Acţiune Climatică, în septembrie, la New York.

Antonio Guterres, secretar general ONU: Încălzirea globală este mai rapidă decât eforturile noastre de a o combate. Veniţi la summit cu planuri concrete şi realiste astfel încât să urmăm o cale sustenabilă odată pentru totdeauna! Asta înseamnă să creştem până în 2020 contribuţiIle naţionale pentru care ne-am înţeles prin Acordul de la Paris.

Retrase din Acord, Statele Unite au trăit cea mai mare tragedie provocată de foc din istorie. 85 de oameni au murit în incendiile din California, unde au ars peste 62 de mii de hectare de teren. Printre sinistraţi s-au numărat şi români.

Alexandria Ocasio Cortes, senator democrat: Asta nu este o problemă a elitelor. Este o problemă care ţine de calitatea vieţii. Vreţi să spuneţi că preocuparea şi dorinţa oamenilor de a avea aer curat şi apă curată este elitistă?

Pe 15 martie, zeci de mii de studenţi au protestat în întreaga lume şi au cerut liderilor mondiali să ia măsuri pentru a stopa schimbările climatice care le ameninţă viitorul. Numai în martie, ciclonul Idai a ucis cel puţin 750 de oameni după ce a lovit sudul Africii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Încălzirea globală s-a accelerat. În România, poluarea ucide anual 23 de mii de oameni

Breaking News

Parada de 1 Decembrie. Cele mai spectaculoase momente de la defilarea armatei române

Parada de 1 Decembrie. Cele mai spectaculoase momente de la defilarea armatei române