Meniu LIVE
Search
x

Video Incendiu de proporţii la un spital Covid din Macedonia de Nord. Cel puţin zece oameni au murit: ''Este o zi foarte tristă'' - VIDEO

Cel puţin zece persoane au murit într-un incendiu care a izbucnit miercuri seară la un spital Covid din oraşul Tetovo din Macedonia de Nord. Imaginile partajate pe reţelele de socializare, scrie BBC, arată clădirea cuprinsă de flăcări.

De Redactia Observator la 10.09.2021, 08:04

Pompierii au stins focul în mai puţin de o oră, iar ministrul Sănătăţii, Venko Filipce, a avertizat că numărul victimelor ar putea creşte. „Este o zi foarte tristă”, a scris el pe Twitter, adăugând că mai mulţi pacienţi au fost transportaţi de urgenţă la un spital din capitala Skopje. „Medicii luptă pentru vieţile celor răniţi”, a mai spus Filipce. Ministrul a descris incendiul drept „un accident teribil” şi nu a dat mai multe detalii.

Prim-ministrul Zoran Zaev a declarat că incendiul a fost cauzat de o explozie şi că o anchetă e în derulare. „Este un eveniment cu adevărat tragic”, a transmis într-un comunicat publicat pe Facebook. „Cauza focului va fi determinată”.

Nu este clar câţi pacienţi erau trataţi în centrul din Tetovo. Unitatea a fost construită anul trecut pentru a îngriji bolnavii de Covid-19 cu forme grave ale bolii. Macedonia de Nord, cu o populaţie de aproximativ 2 milioane de locuitori, a raportat de la începutul pandemiei mai mult de 180.000 de cazuri de Covid-19 şi 6.153 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Incendiu de proporţii la un spital Covid din Macedonia de Nord. Cel puţin zece oameni au murit: ''Este o zi foarte tristă'' - VIDEO