Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la Prosper Plaza din București: ”În 5 minute a luat jumătate de clădire foc”. Alarma de incendiu s-a auzit și la Cotroceni

Scene apocaliptice la doi paşi de Palatul Parlamentului. O explozie puternică, urmată de un incendiu uriaş, a distrus un centru comercial din Capitală. Peste 200 de persoane au fost evacuate şi, din cauza fumului, autorităţile au transmis un mesaj Ro-Alert. Chiar şi preşedintele a fost întrerupt de alertă în timpul unei conferinţe. În doar o oră, Prosper Plaza s-a făcut scrum. Iar, cum în zonă s-a construit haotic, pompierii au reuşit cu greu să stingă flăcările.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 19:55

Vezi și

Sunt scenele apocaliptice petrecute în această după-amiază în Sectorul 5. Prima alarmă s-a dat la ora 16 şi 48 de minute. Din centrul comercial s-a auzit mai întâi o explozie, iar apoi a început să iasă fum din zona acoperişului. În doar câteva minute, clădirea era cuprinsă de flăcări. Toţi clienţii şi angajaţii au fost evacuaţi.

Angajat Prosper Plaza: ”A venit poliţia şi ne-a dat afară. A început de sus de la clădirea aia de birouri”.

Clădirea complexului comercial a ars ca o torță

Orlando Șchiopu, pompier ISUB-IF: ”Pe timpul incendiului, din cauza elementelor combustibile şi a scânteilor degajate a luat un alt incendiu la un alt bloc la 3 blocuri distanţă, l-am stins şi pe acela. În momentul de faţă avem totul sub control. S-au autoevacuat 200 de persoane din centrul comercial şi noi am evacuat în jur de 40-50 de persoane”.

Pe acelaşi subiect

33 de maşini de pompieri, 2 autospeciale de descarcerare şi 8 ambulanţe au fost trimise la locul incendiului. Situaţia a fost atât de gravă încât, jumătate de oră mai târziu, oamenii din zonă au primit mesaje RO-Alert. Alarma s-a auzit şi la Cotroceni.

Oamenii s-au strâns în zonă ca la spectacol, în ciuda mesajelor Ro-Alert

Chiar dacă oamenilor li s-a spus să părăsească zona, zeci de persoane s-au adunat în faţa centrului comercial cuprins de flăcări, ca la spectacol.

Cum în zonă s-a construit haotic, pompierii s-au chinuit să ajungă în laterala magazinului, blocaţi de un bloc ridicat ilegal.

După ce pompierii vor reuşi să stingă incendiul, va fi declanşată o anchetă care să stabilească de la ce a pornit vâlvătaia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Incendiu la Prosper Plaza din București: ”În 5 minute a luat jumătate de clădire foc”. Alarma de incendiu s-a auzit și la Cotroceni