Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Incendiu masiv la magazinul Prosper din Bucureşti, precedat de o explozie; o parte din acoperiş s-a prăbuşit. Alertă extremă emisă prin RO-Alert

O explozie urmată de un incendiu s-a produs marţi după-amiază la magazinul Prosper, din Bucureşti. Pompierii acţionează cu 27 de autospeciale de stingere, şase autoscări şi două autospeciale SMURD de descarcerare. O parte din acoperiş s-a prăbuşit, iar autorităţile au emis o avertizare extremă prin RO-Alert.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.03.2022 , 09:47

UPDATE 18:25. Potrivit Inspectorului-şef al IGSU Orlando Şchiopu, peste 200 de persoane s-au autoevacuat din mall şi alte 50 dintr-un bloc aflat în apropiere, unde incendiul s-a extins de la o scânteie. Acesta a anunţat că nu au fost înregistrate victime sau probleme deosebite până în momentul de faţă. "Incendiul a fost localizat. Mai sunt doar mici focare la care trebuie să ajungem şi să îl lichidăm în final. Nu sunt victime până în momentul de faţă. Am reuşit să limităm propagarea la vecinătăţi", a declarat Orlando Şchiopu.

Reprezentanţii ISU au transmis că, în acest moment intervin 27 autospeciale de stingere, 6 autoscări, 2 descarcerare şi 8 ambulante

Vezi și

UPDATE 17:42. Locuitorii din zonă au fost avertizaţi prin mesaj Ro Alert. Celor care sunt în apropiere li s-a cerut să evacueze zona.  

Pe acelaşi subiect

Numărul echipajelor a fost suplimentat, iar o parte din acoperişul magazinului PROSPER s-a prăbuşit. ”Sunt degajări mari de fum, influenţate de vânt, motiv pentru care solicitam închiderea ferestrelor pentru toate locuinţele din zonă”, au mai transmis pompierii. 

Incendiul ar fi fost precedat de o explozie

UPDATE 17:19. Pompierii din Bucureşti intervin, marţi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul magazinului Prosper, Calea 13 Septembrie. În zonă sunt degajări mari de fum.

”Incendiu la acoperilul magazinului Prosper, Calea 13 Septembrie”, anunţă, marţi, ISU Bucureşti-Ilfov. 

Sursa citată a precizat că actionează 8 autospeciale de stingere, 2 autoscări. ”Se observă degajare mare de fum”, au mai precizatpompierii. Între timp efectivul de intervenţie a fost suplimentat cu 3 autospeciale de stingere, 2 autoscări şi 2 autospeciale SMURD.

Conform informaţiilor Observator, incendiul ar fi fost precedat de o explozie.

Avertizare RO-ALERT pentru incendiul de la Prosper

Autorităţile au emis şi o avertizare RO-Alert în urma incendiului de la magazinul Prosper.

"Incendiu major produs pe Calea 13 Septembrie la Complexul PROSPER. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment", se arată în "alerta extremă" remisă de RO-Alert.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Incendiu masiv la magazinul Prosper din Bucureşti, precedat de o explozie; o parte din acoperiş s-a prăbuşit. Alertă extremă emisă prin RO-Alert