Antena Meniu Search
x

Incendiu puternic la o rafinărie din Indonezia. Mai multe persoane sunt date dispărute, iar aproape 1.000 de oameni au fost evacuați

Pompierii din Indonezia au intervenit pentru stingerea unui incendiu masiv care a izbucnit la una dintre cele mai mari rafinării de petrol din țară. Cel puțin 20 de persoane sunt rănite, iar mai mulți oameni au fost răniți. Aproape 1000 de cetățeni au fost evacuați.

de Redactia Observator

la 29.03.2021, 11:21

Flăcări devastatoare la rafinăria Balongan din Indonezia
Flăcări devastatoare la rafinăria Balongan din Indonezia - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Incendiul a izbucnit la rafinăria Balongan, care aparține de firma petrolieră de stat Pertamina, la ora locală 00:45. Cel puțin 20 de persoane sunt rănite și aproximativ 950 de localnici au fost evacuați în siguranță. Mai mulți oameni au fost dat dispăruți, potrivit BBC. Cauza incendiului rămâne neclară.

"Am simțit mai întâi un miros puternic de combustibil, atât de puternic încât m-a durut nasul", a declarat un localnic din apropiere pentru presa locală Metro TV, potrivit Reuters.

Potrivit Agenției Regionale pentru Gestionarea Dezastrelor, cinci persoane au ajuns la spital cu arsuri grave, iar alte 15 cu arsuri minore. Victimele sunt atât rezidenți din apropiere, cât și persoane care se aflau pe drumul de lângă rafinărie când a izbucnit incendiul.

Balongan este una dintre cele mai mari rafinării din Indonezia și, de asemenea, una dintre cele mai importante. În urma incendiului, oficialii își fac griji cu privire la modul în care acest incident va afecta întreprinderile și fabricile de materiale plastice și produse chimice, deși compania a anunțat că „livrarea de combustibil este netulburată”.

Un politician local a declarat într-un interviu TV că rafinăria Balongan, care funcționează din 1994, este relativ nouă și mai modernă în comparație cu alte astfel de instalații care aparțin companiei de stat Pertamina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Incendiu puternic la o rafinărie din Indonezia. Mai multe persoane sunt date dispărute, iar aproape 1.000 de oameni au fost evacuați