Antena Meniu Search
x

Video Incendiul de la Aeroportul din Luton. Camerele video au surprins momentul în care ultimul etaj al parcării cedează: "Era tot în flăcări, era dezastru ce era acolo"

Aeroportul din Luton tranzitat de sute de români zilnic a fost complet blocat. Un incendiu de proporţii a izbucnit într-o parcare din incinta aeroportului, iar flăcările violente ameninţau să se extindă. Pompierii au făcut noapte albă pentru a ţine focul sub control. Toate zborurile au fost anulate, iar românii care voiau să plece sau să intre în Regat au aşteptat peste 12 ore la porţile de îmbarcare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.10.2023, 20:56

Vezi și

Mii de oameni au privit îngroziţi cum parcarea din terminalul 2 a Aeroportului Luton este înghiţită de flăcări. Printre ei şi mulţi români.

Corduş Ionuţ: La ora zece şi jumătate când am ajuns în spatele aeroportului era tot în flăcări, era dezastru ce era acolo.

Ionuţ era în avion la aterizare când a văzut de pe geam pericolul.

Corduş Ionuţ: Am văzut într-un colţ că începuse să iasă foarte mult fum negru. Cineva care venea de acolo a zis că arde, arde! Era vizibil de la un kilometru lejer.

Pe acelaşi subiect

Şi Valeriu a trecut prin clipe de groază.

Momentul când podeaua ultimului etaj al parcării cedează, surprins de camere

Valeriu, român în Marea Britanie: Focul iniţial a pornit la etajul superior al parcării, ca mai apoi într-un timp foarte, foarte scurt să se extindă şi către celelalte etaje. Din cauza incendiului o bună parte din parcare s-a prăbuşit.

O cameră de supraveghere a surprins momentul când podeaua ultimului etaj al parcării cedează. Peste o mie de maşini s-au făcut scrum, iar jumătate din clădire este distrusă complet. Patru pompieri şi un angajat al aeroportului s-au intoxicat cu fum si au ajuns la spital. Avioanele nu au mai decolat şi nu au mai aterizat pe Luton. Sute de pasageri au rămas blocaţi pe aeroport. Efectele s-au resimţit la mii de kilometri.

Claudiu Loghin, reporter Observator:  241 de călători ar fi trebuit să decoleze la ora 12 de la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav către Londra. Au aflat abia când au ajuns la aeroport că zborul lor a fost anulat.

Nici de pe aeroportul din Cluj-Napoca nu s-a mai zburat spre Luton. Elena aşteaptă de la 4 dimineaţa să plece la Londra.

Nu se ştie încă de la ce a izbucnit focul, dar şeful departamentului de pompieri spune că din primele informaţii incendiul a fost accidental. Aeroportul Luton este al cincilea ca mărime din Marea Britanie şi este tranzitat anual de peste 13 milioane de pasageri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Incendiul de la Aeroportul din Luton. Camerele video au surprins momentul în care ultimul etaj al parcării cedează: "Era tot în flăcări, era dezastru ce era acolo"