Antena Meniu Search
x

Video "Arde, arde!" Un român, martor la dezastrul dezlănţuit lângă aeroportul Luton. Sute de oameni au rămas blocaţi din cauza zborurilor anulate

25.000 de oameni, printre care şi sute de români care aveau programate curse spre sau de la aeroportul Luton din Londra s-au trezit cu planurile ruinate. Asta după ce un incendiu uriaş a distrus clădirea unei parcări de lângă terminalul aeroportului londonez unde aterizeză de obicei cursele low-cost. În urma incendiului violent o parte a clădirii s-a prăbuşit şi zeci de maşini au fost distruse. Cinci oameni, angajaţi ai aeroportului şi pompieri au ajuns la spital după ce au inhalat fum. Autorităţile londoneze au anunţat că zborurile vor fi reluate după ora 17, ora României. O anchetă privind modul în care a izbucnit focul este în desfăşurare, dar din primele informaţii şeful departamentului de pompieri din Luton spune că incendiul a pornit accidental. 

de Redactia Observator

la 11.10.2023, 13:56

Vezi și

Ieri seară, cu puţin timp înainte de ora 10 un incendiu a izbucnit într-una dintre parcările aeroportului din Luton. O maşină a luat foc, iar flăcările s-au răspândit cu rapiditate. 

Român: Am văzut într-un colţ începuse să iasă foarte mult fum negru. Cineva care venea de acolo a zis că arde, arde!

Peste 100 de pompieri şi 15 autospeciale s-au luptat ore întregi cu flăcările

Imaginile surprinse de martori arată focul violent şi norii groşi de fum negru. Peste 100 de pompieri şi 15 autospeciale s-au luptat ore întregi cu flăcările. 5 oameni au ajuns la spital din cauza inhalării fumului. Patru dintre aceştia sunt pompieri iar unul este un angajat al aeroportului. 

Pe acelaşi subiect

Român: La ora zece şi jumătate când am ajuns în spatele aeroportului era tot în flăcări, era dezastru ce era acolo. Era vizibil de la un kilometru lejer. 

Toate zborurile de pe Luton au fost anulate până la ora locală 15

Toate zborurile care urmau să aterizeze sau să decoleze pe Luton au fost anulate până astăzi la ora 17, ora României. Hotelurile sunt pline, iar sute de oameni se plâng că au rămas blocaţi acolo. Aeroportul Luton este al cincilea cel mai aglomerat din Regatul Unit, cu un flux de peste 13 milioane de pasageri anul trecut. 

Planurile a zeci de români, date peste cap din cauza incendiului

Incendiul devastator de pe al cincilea aeroport din Marea Britanie a dat peste cap planurile a zeci de români. Cursa Luton-Braşov se numără printre cele anulate. "Zborul de la Londra ar fi trebuit să aterizeze aici, pe Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav, la 11.25 şi să decoleze la ora 12.00 cu călătorii îmbarcaţi de aici, din judeţul Braşov, către aeroportul londonez Luton. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, sunt călători care, aşa cum fac la fiecare astfel de drum, sosesc în aeroport cu două ore mai devreme, au făcut acest lucru şi acum, fără să ştie că s-a anulat zborul.

Au aflat acest lucru abia cu ocazia formalităţilor de check-in, li s-a dat o singură variantă, zborul similar al aceleiaşi companii de miercurea viitoare. Am stat de vorbă cu unii dintre călători, sunt nu doar din judeţul Braşov, ci şi din Covasna, Harghita, chiar din Vrancea, unii ar fi trebuit să ajungă urgent la Londra, fie cu probleme medicale, fie la serviciu. Acum sunt puşi în situaţia să-şi caute pe banii proprii alte zboruri ori să accepte ce le-a propus compania de zbor", a transmis reporterul Observator Claudiu Loghin

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Arde, arde!" Un român, martor la dezastrul dezlănţuit lângă aeroportul Luton. Sute de oameni au rămas blocaţi din cauza zborurilor anulate