Antena Meniu Search
x

Video "Încercăm să depăşim limitele". Ce poate face Atlas, cel mai cunoscut robot din lume, după ce a primit un upgrade

Atlas, cel mai cunoscut robot din lume, uimeşte din nou. A primit un upgrade de la creatorii săi şi a învăţat să mute obiecte pe trasee complexe, să execute sărituri de gimnastă şi chiar să danseze.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 21:26

Vezi și

Robotul umanoid al specialiştilor de la Boston Dynamics pare desprins din filmele SF. Poate să mute lucruri în jurul său, să urce scări, să sară sau să se învârtească în aer. "Atlas are câteva camere pe care le folosim pentru a vedea lumea din jurul lui şi funcţionează aproape la fel ca globii oculari umani, astfel încât să putem vedea culorile obiectelor din jur şi să obţinem câteva informaţii despre cât de departe sunt", a declarat Robit Deits, inginer de software.

Atlas are 1,50 metri şi cântăreşte 89 de kilograme

Atlas execută comenzi complexe datorită capacităţilor cu care a fost înzestrat. Mâinile - simple, în stil clemă, cu o încheietură şi un singur deget în mişcare - sunt cel mai mare avantaj, dar şi cel mai mare inamic. Atlas trebuie să calculeze cu atenţie masa unui obiect înainte de a-l ridica. Altfel, riscă să se prăbuşească. "Sistemul de control al robotului ar trebui să fie capabil să se gândească la modul în care mişcarea lui va evolua în timp într-un mod care respectă legile fizice ale Universului", a declarat Scott Kuindersma, inginer.

"Încercăm să depăşim limitele hardware-ului, software-ului şi controalelor cu Atlas", a declarat Josh Geatings, inginer mecanic. Atlas a trecut prin sute de teste şi a primit numeroase îmbunătăţiri de-a lungul anilor. A învăţat să recunoască şi să clasifice lucruri dintr-o gamă largă, să interacţioneze sau să ignore oameni şi chiar să adapteze unui mediu nou. "Vreau foarte tare să văd că roboţii ajută în scenarii de răspuns la dezastre. Vreau să văd roboţii mişcându-se în lume, în moduri care le permit oamenilor să facă lucrurile mai bine, mai sigure şi mai frumoase în viaţa lor", a declarat Robit Deits, inginer de software. Atlas are 1,50 metri, cântăreşte 89 de kilograme, iar componentele sale au fost realizate la o imprimantă 3D specială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Încercăm să depăşim limitele". Ce poate face Atlas, cel mai cunoscut robot din lume, după ce a primit un upgrade