Antena Meniu Search
x

Galerie foto Stare de urgenţă în vestul Canadei, în urma incendiilor de vegetaţie. Mii de oameni au fost evacuaţi din locuinţe

Peste 5.700 de persoane, un număr de două ori mai mare decât zilele trecute au fost vizate marţi de un ordin de evacuare în provincia British Columbia, care se confruntă cu peste 300 de focare active de incendii de vegetaţie.

de Redactia Observator

la 21.07.2021, 10:33

British Columbia, o provincie din vestul Canadei, a declarat marți, 20 iulie, stare de urgență din cauza intensităţii incendiilor care se așteaptă să crească și mai mult în zilele viitoare din cauza căldurii și a vânturilor, precizează Le Figaro. "Am ajuns la un punct critic. Pe baza sfaturilor celor responsabili cu gestionarea situațiilor de urgență și a incendiilor forestiere, dar și a celor care urmăresc cu atenţie condițiile meteorologice, declar stare de urgență în regiunea afectată", a delcarat Mike Farnworth, ministrul siguranţei publice din regiune.

Această decizie face posibilă intervenţia autorităţilor de a cere evacuarea locuitorilor din zonele afectate şi oferă guvernului posibilitatea de a oferi cazare persoanelor strămutate, potrivit ministrului Farnworth. Peste 5.700 de persoane au fost vizate marţi de un ordin de evacuare în provincie, un număr dublu faţă de ziua precedentă, iar alte 32.000 de persoane se află sub alertă de evacuare. Autorităţile transmit că în orice moment şi acestea pot fi nevoite să îşi părăsească locuinţele. "Vă rugăm să pregătiţi un plan de evacuare pentru familiile dumneavoastră", a transmis Cliff Chapman, şeful pompierilor din regiunea canadiană. Tot el a menţionat că peste 3.000 de km pătraţi de teren au fost deja afectaţi de incendii. Potrivit statisticilor, este deja o suprafaţă de trei ori mai mare decât media ultimilor zece ani.

Temperaturile ridicate istorice au provocat mai multe incendii de vegetaţie pe continentul american

Regiunea are aproape 300 de incendii de pădure active, iar vremea caldă și uscată va continua cu mai mult vânt în zilele următoare, în special în interiorul și sud-vestul provinciei, la granița cu Statele Unite. Aceste incendii au devastat vestul Canadei cu câteva săptămâni în urmă, după un episod de căldură foarte intens la sfârșitul lunii iunie, o consecință a încălzirii globale, transmit experții.

Dincolo de graniță, 83 de incendii devastează Statele Unite, unele atât de periculoase încât pompierii le compară cu nişte „monștrii”. „Bootleg Fire” din Oregon este de departe cel mai impresionant focar. Suprafaţa arsă este mai mare decât orașul Los Angeles, unul dintre cele mai mari din Statelor Unite, cu aproape 1.300 km². Incendiul continuă să crească, alimentat de vânt și de o secetă majoră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă în vestul Canadei, în urma incendiilor de vegetaţie. Mii de oameni au fost evacuaţi din locuinţe