Antena Meniu Search
x

Întâlnire istorică în Rusia. Vladimir Putin şi Kim Jong-Un şi-au strâns mâna pe insula Russky, la Vladivostok (Video)

Întâlnire istorică în Rusia. Vladimir Putin şi Kim Jong-Un şi-au strâns mâna, în urmă cu puţin timp, pentru prima dată în istorie, la Vladivostok, în Rusia.

Vladimir Putin şi Kim Jong-Un şi-au strâns mâna pe insula Russky
Întâlnire istorică în Rusia. Vladimir Putin şi Kim Jong-Un şi-au strâns mâna pe insula Russky, la Vladivostok - Alexander Zemlianichenko/REUTERS

Întâlnire istorică în Rusia. Vladimir Putin şi Kim Jong-Un şi-au strâns mâna, în urmă cu puţin timp, pentru prima dată în istorie, la Vladivostok, în Rusia.

Liderul de la Phenian şi preşedintele rus poartă la această oră discuţii bilaterale despre dezvoltarea relaţiilor economice şi procesului de denuclearizare al peninsulei coreene.  

Kim Jong-Un a ajuns în Rusia în urmă cu o zi, la bordul trenului său blindat şi a fost întâmpiant în oraşul port cu onoruri militare. 

Aceasta este prima întâlnire a liderului de la Phenian cu un şef de stat străin după cel de-al doilea summit cu Donald Trump, care s-a soldat, în februarie, la Hanoi, cu un eşec.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Am ajuns în Rusia cu sentimente calde din partea poporului nostru şi, după cum am spus deja, sper ca această vizită să fie de succes şi folositoare.

Summit istoric în Rusia. Vladimir Putin şi Kim Jong-Un, întâlnire la Vladivostok

Sper ca în timpul discuţiilor cu respectabilul preşedinte Putin, voi putea să discut concret despre rezolvarea situaţiei din peninsula coreeană şi dezvoltarea relaţiilor noastre bilaterale”, a declarat Kim la sosirea în Rusia. 

Conform purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, Moscova consideră că discuţiile în şase privind Coreea de Nord, care au fost amânate, sunt singura cale eficientă de a gestiona problema arsenalului nuclear.

Aceste discuţii, care au început în 2003, includ cele două Corei, China, Japonia, Rusia şi SUA.

Pentru Putin, summit-ul este o oportunitate de a demonstra că Rusia rămâne un actor important pe scena globală în ciuda faptului că este şi ea subiectul unor sancţiuni din partea comunităţii internaţionale din cauza intervenţiei în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Întâlnire istorică în Rusia. Vladimir Putin şi Kim Jong-Un şi-au strâns mâna pe insula Russky, la Vladivostok (Video)