Antena Meniu Search
x

Video Interlopii români care au pus ochii pe banii americanilor din Los Angeles. Care erau ţintele preferate: clonau până şi cardurile de ajutor social

Mafia românească vine după cardurile voastre! Poliţiştii din California avertizează americani - interlopii ţin pasul cu tehnologia, iar noile fraude cu carduri au loc chiar sub nasul victimelor. Datele a sute de oameni sunt furate într-o fracţiune de secundă.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 28.03.2024, 20:51

Vezi și

Aparatul care seamănă cu un cititor obişnuit de carduri este cea mai perfidă unealtă cu care mafia românească îi sărăceşte pe americani. Sub carcasa de plastic, zeci de senzori pot reţine datele cardului instantaneu. Dispozitivele se montează foarte uşor peste orice cititor şi nu ridică suspiciuni. Noua metodă este folosită mai ales la casele express. Polițiştii din California le recomandă oamenilor să verifice aparatul înainte să pună cardul în dreptul lui - dacă se clatină sau se desprinde, înseamnă că este fals.

Epicentrul escrocheriilor româneşti este zona din jurul metropolei Los Angeles

"Tehnologia a avansat foarte mult, dar şi răufăcătorii. Au avansat atât de mult încât le ia aproximativ 4 secunde să plaseze, în orice magazin, un astfel de dispozitiv pe aparatele unde plăteşti. Nici nu trebuie să vină după ele. Sunt echipate cu bluetooth şi îţi pot fura datele în câteva secunde", a declarat Amanda Stills, ofiţer de poliţie. Epicentrul escrocheriilor româneşti este zona din jurul metropolei Los Angeles. Victime sunt mai ales mame singure, care se luptă să asigure copiilor hrana zilnică şi un acoperiș deasupra capului. Interlopiii clonează şi datele cardurilor cu ajutoare sociale pentru lapte praf şi scutece.

Tunurile date de interlopii români sunt enorme: 100 de milioane de dolari numai anul trecut. În decembrie, 48 de suspecţi care trăiau în lux au fost arestaţi într-o operaţiune comună a Poliţiei Române şi FBI. Anchetatorii au confiscat de la ei 11 maşini scumpe şi un milion de dolari cash. Tunurile date de interlopii români sunt enorme: 100 de milioane de dolari numai anul trecut. În decembrie, 48 de suspecţi care trăiau în lux au fost arestaţi într-o operaţiune comună a Poliţiei Române şi FBI. Anchetatorii au confiscat de la ei 11 maşini scumpe şi un milion de dolari cash.

Unul dintre românii care a speriat Statele Unite este Florin Duduianu, căutat în România încă din 2020 pentru că ar fi şantajat mai mulţi manelişti. A fost prins în California la începutul anului şi riscă 30 de ani de închisoare. Printre românii prinşi în SUA că au clonat carduri, sunt mulţi care au legături cu celebri gangsteri de pe Riviera Maya, conduşi de Florin Tudor, supranumit Rechinul.

Florin Tudor a plecat de la un mic butic în Craiova şi a ajuns liderul unui imperiu ilegal peste Ocean. Este acuzat de fraudă în Mexic şi de tenativă de omor în România. În spatele gratiilor ar putea ajunge şi Florin Duduianu, liderul temutului clan Duduianu. Aflat pe lista celor mai căutaţi răufăcători din România şi Statele Unite, ar putea fi condamnat la 100 de ani de închisoare pentru fraudă cu carduri sociale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Interlopii români care au pus ochii pe banii americanilor din Los Angeles. Care erau ţintele preferate: clonau până şi cardurile de ajutor social