Antena Meniu Search
x

Iranul a raportat primele decese din cauza variantei Omicron

Ministerul iranian al Sănătăţii a raportat primele decese din ţară din cauza variantei extrem de contagioase de coronavirus Omicron. Până acum, trei iranieni au murit infectați cu varianta Omicron.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.01.2022, 18:38

Iranul raportează primele decese din cauza variantei Omicron a noului coronavirus - Profimedia Images

„Numărul de pacienți cu Omicron în țară a ajuns la 1.162 și... a fost raportat câte un deces din cauza Omicron în orașele Tabriz, Yazd și Shahrekord, iar un pacient în stare gravă este internat în Ahvaz”, a transmis purtătorul de cuvânt al ministerului, Mohammad Hashemi, potrivit Reuters.

Iranul a ridicat săptămâna aceasta restricțiile privind călătoriile terestre către și dinspre țările vecine și unele state europene, dar a menținut interdicția sosirilor din Marea Britanie, Franța și opt țări din Africa de Sud din cauza temerilor legate de varianta Omicron, a informat presa iraniană. 

Iranul este epicentrul pandemiei de Covid-19 în Orientul Mijlociu

Iranul, epicentrul pandemiei Covid-19 în Orientul Mijlociu, a suferit 132.044 de decese în cinci valuri de infecții cu COVID-19 din februarie 2020 și până acum. Decesele au scăzut în ultimele luni, sâmbătă fiind raportate 18, potrivit televiziunii de stat.

Până acum, mai mult de 60% dintre cei aproape 84 de milioane de iranieni au fost vaccinaţi cu două doze şi au început să fie administrate şi doze de rapel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Iranul a raportat primele decese din cauza variantei Omicron