Antena Meniu Search
x

Irlanda a recunoscut în mod oficial Palestina ca stat independent

Irlanda a recunoscut în mod oficial Palestina ca stat suveran și independent. Decizia a fost anunțată marți. Măsuri asemănătoare ar putea anunța curând Norvegia și Spania.

de Redactia Observator

la 28.05.2024 , 16:11

Fâșia Gaza
Irlanda a recunoscut în mod oficial Palestina ca stat independent - Profimedia Images

Guvernul irlandez a anunțat că a fost de acord să stabilească relații diplomatice depline între Dublin și Ramallah. De asemenea irlandezii vor numi un ambasador în statul Palestina și vor deschide o ambasadă la Ramallah, transmite Mediafax.

Autoritățile irlandeze au spus că inițial au intenționat să recunoască statul palestinian la finalul unui proces de pace în contextul soluției cu două state. Decizia a fost luată acum pentru a oferi o speranță de pace, au precizat irlandezii, potrivit Sky News.

Și cabinetul spaniol se întrunește marți pentru a recunoaște statul palestinian

Articolul continuă după reclamă

Spania vrea să recunoască statul în baza granițelor stabilite în 1967. Se așteaptă ca și Norvegia să procedeze la fel. De altfel, Norvegia a înmânat guvernului palestinian o serie de documente diplomatice în weekend.

Până în prezent, peste 140 de țări au recunoscut un stat palestinian. Totuși, niciuna dintre marile puteri occidentale nu se numără printre ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Irlanda a recunoscut în mod oficial Palestina ca stat independent