Antena Meniu Search
x

"Prima ţară din istorie care a iniţiat o luptă spaţială". Israel ar fi interceptat dincolo de atmosfera terestră o rachetă trasă din Yemen

Rebelii yemeniţi au revendicat luni un atac împotriva Israelului, iar în timpul acestui raid de la distanţă - între Israel şi Yemen sunt aproximativ 2.200 de kilometri - armata israeliană ar fi reuşit să doboare o rachetă balistică Qader, derivată din sistemul iranian Shahab 3, în afara atmosferei, ceea ce ar fi o premieră, relatează Le Figaro, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 18:26

"Prima ţară din istorie care a iniţiat o luptă spaţială". Israel ar fi interceptat dincolo de atmosfera terestră o rachetă trasă din Yemen:
- Profimedia - imagine ilustrativă

"Interceptarea a avut loc aparent în afara atmosferei terestre", a scris duminică cotidianul israelian Haaretz. Niciodată până acum nu au avut loc lupte dincolo de plafonul de aproximativ 100 km - cunoscut sub numele de linia Kármán - care delimitează atmosfera terestră de spaţiu.

"Yemenul a intrat în istorie ca fiind prima ţară care a iniţiat o luptă spaţială", a declarat pe X Gregory Brew, cercetător la Eurasia Group. Într-un comunicat de presă, armata israeliană a anunţat pur şi simplu că sistemele forţelor sale aeriene au urmărit traiectoria rachetei şi au interceptat-o "la momentul şi în locul cel mai potrivit din punct de vedere operaţional".

Interceptarea la o asemenea înălţime a rachetei trase din Yemen s-ar datora unui interceptor Arrow 2 Block 4, un sistem israelian de ultimă generaţie intrat în serviciu în anul 2000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Prima ţară din istorie care a iniţiat o luptă spaţială". Israel ar fi interceptat dincolo de atmosfera terestră o rachetă trasă din Yemen