Antena Meniu Search
x

Video Israelul are gata planul ripostei, dar nu a decis data. Președintele Iranului amenință și el cu "un răspuns copleșitor și dur"

Israelul are gata planul, dar încă nu a decis data la care va lansa un atac împotriva Iranului. Şefii diplomaţiei din Marea Britanie şi Germania au vizitat Ierusalimul, apoi au avertizat că va exista un răspuns militar. Pentagonul anunţă că nu poate influenţa amploarea represaliilor. Preşedintele iranian susţine că va răspunde în cazul unor bombardamente

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 22:19

Vezi și

Cabinetul de război israelian s-a întâlnit de cinci ori după atacul din weekend. Premierul Netanyahu are pe masă mai multe opţiuni militare, iar şeful armatei i-a dat asigurări că Iranul nu va putea să se apere. 

  • YOAV GALLANT, ministrul israelian al Apărării: Avioanele de luptă ale Israelului operează peste tot, cerul Orientului Mijlociu este deschis, orice inamic care va lupta împotriva noastră - vom ști să-l lovim oriunde s-ar afla.

Statele Unite au anunţat că vor impune noi sancţiuni Teheranului

  • PAT RYDER, purtător de cuvânt Pentagon: Este decizia suverană a Israelului, au fost atacaţi de Iran într-un mod fără precedent. Noi am spus foarte clar că nu vrem o escaladare a situaţiei. 
Pe acelaşi subiect

Miniştrii de Externe din Marea Britanie şi Germania s-au întâlnit cu premierul Netanyahu şi preşedintele israelian. 

  • DAVID CAMERON, ministrul de Externe al Marii Britanii: Este corect să arătăm solidaritate cu Israelul. Este corect să le transmitem clar opiniile despre ce ar trebui să se întâmple în continuare. Dar este clar că israelienii au luat decizia de a acționa. Sperăm că vor face acest lucru într-un mod care să intensifice situaţia cât mai puţin posibil. 
  • BENJAMIN NETANYAHU, premierul Israelului: Liderii mondiali au tot felul de sugestii şi sfaturi. Le mulţumesc, dar vreau să fie clar că vom lua singuri deciziile. 

În presa locală, au apărut primele fotografii şi cu fetiţa de şapte ani rănită în atacul de sâmbătă. Ea a fost operată şi e încă în stare critică.

Preşedintele iranian ameninţă că ţara lui e gata de război

  • EBRAHIM RAISI, preşedintele Iranului: Dacă regimul sionist încearcă orice invazie, cât de mică, împotriva patriei sau intereselor noastre, să fie sigur că se va confunta cu un răspuns copleşitor şi dur. 
  • RECEP ERDOGAN, preşedintele Turciei: Principalul responsabil pentru situaţie este Netanyahu, el şi administraţia lui însetată de sânge. Netanyahu riscă atât viața propriilor cetățeni, cât și a oamenilor din regiune pentru a-și extinde viața politică.

Emirul Qatarului a făcut un apel la pace la o conferinţă susţinută împreună cu Marcel Ciolacu, aflat în vizită. 

  • Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, premierul Qatarului: Noi suntem totdeauna de partea păcii, nu de partea războiului. Am dori să vedem şi din partea israeliană poziţii asemănătoare.

În Israel, 13 oameni au fost răniţi după ce o dronă lansată de Hezbollah a lovit un centru comunitar. Lovitura aeriană vine după ce, ieri, Israel a ucis trei membri ai grupării, printre care şi doi comandanţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Israelul are gata planul ripostei, dar nu a decis data. Președintele Iranului amenință și el cu "un răspuns copleșitor și dur"