Antena Meniu Search
x

Video Ce a obținut Ciolacu în Qatar: planuri pentru investiții de miliarde în Aeroportul Timișoara, autostrada Comarnic-Brașov și calea ferată Brașov-Predeal

Investiţiile în România vor creşte prestigiul Qatarului în Europa. A fost mesajul premierului Ciolacu pentru investitorii din ţara arabă. Qatarezii au fost invitaţi să dezvolte aeroportul din Timişoara şi să ia parte la construcţia de autostrăzi şi căi ferate în România.  

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 17.04.2024, 19:51

Vezi și
  • Marcel Ciolacu, premierul României: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în Uniunea Europeană.

România vrea să atragă Qatarul în mari proiecte de infrastructură. Planurile au fost discutate de premier cu omologul său.

  • Florentina Lazăr, reporter Observator: Cu o investiție de aproape 300 de milioane de euro, compania aeriană Qatar Airways vrea să construiască un centru logistic pentru transport de marfă pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara, primul gestionat de qatarezi în Europa. Iar avioanele companiei ar putea fi reparate la Romaero. Qatarezii ar putea investi peste 6 miliarde de euro în autostrada Comarnic-Braşov, dar și în calea ferată Brașov-Predeal. Ar fi un parteneriat public privat între statul roman și oameni de afaceri de aici.

Dezvoltarea Portului Constanţa ar putea fi lăsată pe mâinile experţilor din Qatar

Pe acelaşi subiect

La finalul întâlnirii, Ciolacu l-a felicitat pe premier pentru organizarea campionatului mondial. A fost însă la un pas de o gafă.

  • Marcel Ciolacu, premierul României: Este cea mai frumoasă lecţie pe care a-ţi predat-o tuturor celor care au avut la început îndoieli în această privinţă. Şi este o erecţi...o lecţie predată prin sport.

România vrea să dezvolte cu banii arabilor şi o invenţie românească - pâinea fără gluten.

  • Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: Este un brevet al unui institut din subordinea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Eu am gustat din acest produs şi le-am recomandat să fie împărtăşită această informaţie cu spitalele din România.

Qatarezii sunt interesaţi să importe din România echipamente auto, tricotaje şi fructe de pădure. 

În timpul vizitei la Doha, premierul Ciolacu a venit cu o ofertă şi pentru românii stabiliţi în Qatar

  • Marcel Ciolacu, premierul României: Este evident că mi-aş dori să reveniţi în România. Mi-aş dori foarte mult ca să găsim acele proiecte provocatoare pentru nivelul dumneavoastră de aşteptare.

Aproximativ 2.500 de cetăţeni români trăiesc în ţara arabă. Mulţi au slujbe de înaltă calificare şi spun că s-au adaptat aici.

  • Româncă din Qatar: Este o stare de siguranţă şi o stare de bine, de linişte, pe care în România nu o avem, din păcate, în momentul acesta.
  • Româncă din Qatar: Aici avem privilegiul că oamenii sunt mai bine înstăriţi financiar, cred că asta îi face să fie mai lejeri, să se simtă mai bine.

Şase miniştri fac parte din delegaţia premierului. Printre ei şi Sebastian Burduja, care a infirmat zvonurile că ar putea fi propus drept candidat la primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu.

  • Sebastian Burduja, ministrul Energiei: Dânsul este candidatul desemnat de preşedinţii celor două partide, de conducerea celor două partide, ar fi complet incorect din partea mea să susţin o altă variantă.

Din Qatar, delegaţia miniştrilor va pleca în Emiratele Arabe Unite. Guvernul vrea să obţină investiţii în agricultură, dar şi implicarea arabilor în salvarea companiei Tarom şi modernizarea Aeroportului din Otopeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Ce a obținut Ciolacu în Qatar: planuri pentru investiții de miliarde în Aeroportul Timișoara, autostrada Comarnic-Brașov și calea ferată Brașov-Predeal