Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Israelul raportează "daune foarte mici" după atacul cu 320 de rachete a Hezbollah

Război în toată regula între Israel şi gruparea Hezbollah din Liban, considerată un proxy al Iranului în Orientul Mijlociu. Puţin înainte de ora 5, avioanele de luptă din Israel au bombardat sudul Libanului şi au distrus mii de lansatoare de rachete. IDF sustine că atacul a fost unul preventiv, asta după ce serviciile secrete din Israel au aflat că Hezbollah pregătea un bombardament în forţă. Chiar şi aşa, gruparea teroristă a reuşit să lanseze 320 de rachete şi zeci de drone către nordul Israelului. Hezbollah a vrut să răzbune astfel asasinarea unui comandant de top în Beirut. În Israel, ministrul Apărării a declarat stare de urgenţă pentru următoarele 48 de ore.

de Redactia Observator

la 25.08.2024 , 14:55

atac rachete Israel
Israelul raportează "daune foarte mici" după atacul cu 320 de rachete a Hezbollah - Profimedia Images

Locotenent-colonelul Nadav Shoshani, un purtător de cuvânt al IDF (Forţele de Apărare Israeliene) a descris acţiunea de duminică a Hezbollah drept "o execuţie parţială a atacului la scară largă pe care îl plănuiau". El a declarat că Israelul a folosit o "serie de lovituri de autoapărare în timp real" pentru a minimiza impactul.

Shoshani a declarat duminică dimineaţă că Israelul se află încă într-o "evaluare a situaţiei în urma atacului", dar că a suferit "daune foarte mici", transmite News.ro.

Israelul a atacat preventiv pozițiile Hezbollah

Articolul continuă după reclamă

Israelul a lansat duminică dimineaţa un atac preventiv asupra Hezbollah în Liban, a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), Daniel Hagari, într-o postare video pe X. La rândul său, mişcarea libaneză susţinută de Iran anunţă că şi-a început operaţiunea de răzbunare a comandantului Fuad Shukr, care a fost ucis de Israel la Beirut luna trecută, şi a lansat peste 300 de rachete şi drone asupra Israelului. Aceasta ar fi însă doar o "primă fază" a răspunsului său, potrivit Hezbollah.

Hezbollah anunţă că operaţiunea sa de duminică împotriva Israelului s-a încheiat, în timp ce Ministerul Sănătăţii din Liban a anunţat un mort şi doi răniţi în bombardamentele israeliene.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Israelul raportează "daune foarte mici" după atacul cu 320 de rachete a Hezbollah