Antena Meniu Search
x

Italia începe vaccinarea populaţiei cu a treia doză anti-COVID. Aprobarea vine la o zi după apelul OMS pentru amânarea procedurii

Italia a primit undă verde pentru a începe vaccinarea populaţiei cu cea de-a treia doză anti-COVID. Agenţia italiană a medicamentului, AIFA, a aprobat demararea procedurii, care va avea loc de la finalul lunii septembrie. Astfel, în scurt timp, 500.000 de persoane cu sistemul imunitar scăzut vor primi o nouă doză de vaccin, în cazul serurilor dezvoltate de Pfizer sau Moderna.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 14:12

Italia începe vaccinarea populaţiei cu a treia doză anti-COVID
Italia începe vaccinarea populaţiei cu a treia doză anti-COVID - Profimedia

Administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID va începe în Italia la finalul lunii septembrie, potrivit The Guardian, citat de news.ro. Agenţia italiană a medicamentului, AIFA, a dat undă verde administrării dozelor suplimentare. Programul va începe la finalul lunii, când 500.000 de persoane cu sistemul imunitar scăzut vor primi a treia doză din vaccinurile dezvoltate de Pfizer sau Moderna. Ulterior, programul va fi extins, fiind incluşi aproximativ 4,2 milioane de vârstnici, rezidenţi ai centrelor de îngrijire şi angajaţi din sistemul sanitar. Peste 70% din populaţia Italiei (persoane cu vârste de peste 12 ani) a primit până acum două doze de vaccin împotriva coronavirusului. 

Miercuri, în ţară au fost înregistrate 5.923 de noi cazuri de infectare şi 69 de decese asociate COVID-19. În aceeaşi zi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut apel la ţările care demarează programe de administrare a dozei suplimentare de vaccin să amâne procedurile până în 2022. Specialiştii au atras atenţia că în lume sunt milioane de oameni care încă nu au avut acces la prima doză de vaccin.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 222,5 milioane de cazuri de infectare şi aproximativ 4,6 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Până în prezent, în lume au fost administrate peste 5,57 miliarde de doze de vaccin anti-COVID.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Italia începe vaccinarea populaţiei cu a treia doză anti-COVID. Aprobarea vine la o zi după apelul OMS pentru amânarea procedurii