Antena Meniu Search
x

Iulian și-a ucis frumoasa iubită, a lăsat-o 48 de ore în casă, apoi s-a întors să vadă dacă a găsit-o cineva

Iulian și-a ucis frumoasa iubită, a lăsat-o 48 de ore în casă, apoi s-a întors să vadă dacă a găsit-o cineva. Românul e judecat în Belgia, după ce a recunoscut totul.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.10.2020, 12:48

  • Gheorghiță Iulian Zaharia are 34 de ani și lucra în construcții.
  • Victima lui era o turcoaică învârstă de 43 de ani.

Luni va începe în Belgia procesul lui Gheorghiță Iulian Zaharia, românul care și-a ucis iubita, la Schaerbeek, a lăsat-o în casă și după două zile s-a întors să vadă dacă o găsise cineva. Juriul s-a reunit miercuri la Bruxelles, înainte de a-l judeca pe muncitorul român în consrucții.

Crima a avut loc în ianuarie 2018, când Iulian, 34 de ani, a luat viața iubite sale, lfet Akgul, o turcoaică în vârstă de 43 de ani. 

Femeia a fost găsită fără viață pe 10 ianuarie 2018, în jurul orei 18:00, în apartamentul ei de pe Diamantlaan, în Schaerbeek. Victima zăcea în pat, sub o plapumă, cu capul într-o pungă de plastic strânsă în jurul gâtului, cu picioarele și mâinile legate. Potrivit medicului de legist, ea murise cu 48 de ore mai devreme, ca urmare a asfixierii din strangulare, scrie hln.be.

Ancheta efectuată în cartier a dezvăluit că unii vecini au auzit o ceartă între Ulfet Akgul și un bărbat, în seara zilei de 8 ianuarie. Potrivit acestora, vecina lor părea să fie sub influența alcoolului și i-a strigat bărbatului să părăsească casa ei, în timp ce acesta din urmă i-a cerut să se liniștească. 

Pe acelaşi subiect

După aceea, nu s-a mai auzit nimic până pe 10 ianuarie, când un vecin a văzut un bărbat intrând în casa victimei, cu cheile ei. Anchetatorii au aflat de la cea mai bună prietenă a ei că victima locuia de două luni cu un bărbat cu prenumele Iulian. Se mutase cu ea, dar Ulfet îi mărturisise că începe să-l suporte din ce în ce mai puțin pe iubitul ei. 

Anchetatorii a identificat presupsul iubit ca fiind Gheorghiță Iulian Zaharia, un român care lucra în construcții. Folosise cardurile bancare ale victimei în sucursalele bancare din Belgia și Franța în perioada 8-17 ianuarie, cu o zi înainte de arestarea sa, în gara Lille Europe.

În timpul primului său interogatoriu din Franța, el a mărturisit că a strangulat-o pe Ulfet Akgul în noaptea de 8 spre la 9 ianuarie 2018, după o ceartă în care femeia l-a atacat fizic. El a spus că scenă cu punga de plastic a aranjat-o după moartea ei și a fost un act irațional. 

Un prieten al victimei, care a însoțit-o acasă în jurul orei 19:00 pe 8 ianuarie, a confirmat că era beată și și-a lovit iubitul de mai multe ori. 

Ulfet Akgul, care era secretară la un spital, se afla în incaacitate de muncă din cauza epuizării și primise îngrijire psihiatrică pentru depresie severă și anxietate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Iulian și-a ucis frumoasa iubită, a lăsat-o 48 de ore în casă, apoi s-a întors să vadă dacă a găsit-o cineva