Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Japonezii iau parte la seminarii unde învaţă să plângă

Lacrimile aduc fericirea! Aceasta e teoria din spatele unei tehnici antistres care face tot mai mulţi adepţi în Japonia. Oamenii iau parte la seminarii unde învaţă să plângă

de Redactia Observator

la 24.02.2014 , 17:09

Pe acordurile unor piese emoţionante, zeci de oameni ascultă poveşti triste şi dau frâu liber emoţiilor. Varsă lacrimi amare la seminarele conduse de Takashi Saga. Lecţiile de plâns sunt cea mai la modă tehnică antistres în Japonia. Pe principiul "lacrimile aduc fericirea".

Unele studii ştiinţifice chiar îi dau dreptate! Când plângem din motive emoţionale - spre deosebire de situaţiile când plângem pentru că tăiem ceapă - lacrimile pe care le vărsăm conţin acelaşi tip de hormoni eliberaţi când corpul e solicitat din punct de vedere fizic.

Asta le explică şi antrenorii de plâns cursanţilor. Deşi antrenori nu e o denumire cu care sunt de acord. Se consideră somelieri de somn!

Vezi și

Alegerea vinurilor potrivite pentru anumite mâncăruri seamănă cu profesia mea. Eu prezint cărţi, pelicule şi filmuleţe care emoţionează oamenii.

Seminariile de plâns de fericire au loc de două ori pe săptămână. Iar toţi participanţii spun că lacrimile vărsate îi relaxează şi îi ajută să uite de necazuri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Japonezii iau parte la seminarii unde învaţă să plângă