Antena Meniu Search
x

Video Japonia aprobă prima pilulă de avort. Condiţii pentru administrarea medicamentului

Pilula de avort a fost aprobată pentru prima dată în Japonia. Până acum, era disponibil doar avortul chirurgical. În ultimul an a fost însă testat un nou medicament pentru a se vedea dacă poate fi autorizat. Există totuşi nişte condiţii: dacă femeia este căsătorită, unii medici ar putea cere acordul soţului pentru a recomanda pastila. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 25.04.2023, 08:55

Vezi și

Ministerul japonez al Sănătăţii, Muncii şi Afacerilor Sociale a aprobat accesul la pilula de avort în arhipelag. Până acum, femeile nu aveau acces la avorturi pe cale medicamentoasă în Japonia, relatează presa internaţională.

Japonia aprobă prima pilulă de avort

Medicamentul a fost analizat la minister de mai bine de un an. Au fost mai multe întâlniri pentru a stabili dacă accesul la acest medicament va fi sau nu autorizat spre vânzare pe piaţa japoneză. Medicamentul care va fi oficial autorizat în curând este Mefigopak (un alt nume pentru combinaţia de Mifepristona şi Misoprostol), produs de compania farmaceutică britanică Rhein Pharma.

În prezent, cea mai practicată procedură în ţară rămâne cea a chiuretajului, metodă larg descurajată de OMS deoarece procedura, dureroasă pentru pacient, poate fi periculoasă. În Japonia, este şi scumpă (de la 1.000 euro, sumă nerambursată de asigurările de sănătate japoneze).

Decizia vine în momentul în care Summitul Femeilor W7 s-a încheiat la Tokyo la începutul acestei săptămâni. Grupuri de femei şi feministe din 38 de ţări s-au reunit pentru a discuta despre drepturile femeilor din întreaga lume. O delegaţie a fost primită luni de premierul, Fumio Kishida, pentru a discuta despre nevoile din arhipelag. Problema accesului la pilula de avort fusese abordată şi în cadrul dezbaterilor publice organizate duminică trecută cu ministrul Egalităţii, Masanobu Ogura.

Pastilele pentru avort sunt disponibile în prezent în cel puţin 65 de ţări şi regiuni. Franţa a fost prima care a aprobat o astfel de pastilă în 1988.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri externe » Japonia aprobă prima pilulă de avort. Condiţii pentru administrarea medicamentului