Antena Meniu Search
x

Jean-Claude Juncker: Nu va exista un Grexit

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat luni, la capătul a 17 ore de negocieri maraton purtate de liderii zonei euro, că nu va exista un Grexit și că liderii europeni 'sunt mulțumiți de rezultat'

Vezi și

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat luni, la capătul a 17 ore de negocieri maraton purtate de liderii zonei euro, că nu va exista un Grexit și că liderii europeni 'sunt mulțumiți de rezultat'. 

Liderii zonei euro au ajuns luni în unanimitate la un acord cu privire la Grecia referitor la un nou program de asistență financiară de la creditorii internaționali (Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană).

Liderii statelor din zona euro s-au reunit încă de duminică seară pentru a decide dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile pentru începerea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistență financiară de la creditorii internaționali (Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană), al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani. Reuniunea la nivel înalt a zonei euro a fost precedată de una a miniștrilor de finanțe (Eurogrup). Aceștia au elaborat un document potrivit căruia un eventual nou program de asistență financiară pentru Grecia este estimat la 82-86 miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Jean-Claude Juncker: Nu va exista un Grexit