Antena Meniu Search
x

Jeff Bezos a donat 200 de milioane de dolari unui colaborator CNN ,Van Jones şi chef-ului Jose Andres

Zborul pe care l-a efectuat în Spaţiu, la bordul New Shepard, pare că l-a schimbat pe antreprenorul american Jeff Bezos.

de Redactia Observator

la 21.07.2021, 12:39

Jeff Bezos a zburat în Spaţiu, la bordul New Shepard
Jeff Bezos a zburat în Spaţiu, la bordul New Shepard - Profimedia
  • Jeff Bezos a oferit câte 100 de milioane de dolari unor fondatori ai unor organizaţii non-profit.

Astfel, unul dintre primele lucruri făcute de Bezos după revenirea pe Pământ a fost să anunţe efectuarea de donaţii de sute de milioane de dolari. Conform Mediafax, decizia de a face aceste donaţii a venit după ce fanii lui Bezos l-au acuzat că cheltuie mai mulţi bani pe turismul spaţial decât pe spiritul de filantrop.

Bezos a anunţat că face donaţiile prin intermediul Courage and Civility Award, premiu dedicat "celor care demonstrează curaj şi care încearcă să fie unificatori într-o lume dezbinată".

Fondatorii unor organizaţii non-profit au primit câte 100 de milioane de dolari de la Jeff Bezos

Primii doi beneficiari ai donaţiilor sunt Van Jones, colaborator CNN, şi chef-ul Jose Andres. Primul a fondat mai multe organizaţii non-profit, iar al doilea a înfiinţat World Central Kitchen, organizaţie non-profit care se ocupă cu trimiterea de alimente în zonele afectate de dezastre naturale.

Jeff Bezos a precizat că Van Jones şi Jose Andres ar urma să aibă câte 100 de milioane de dolari la dispoziţie, iar "cei doi pot face orice doresc cu banii. Pot da totul propriei organizaţii caritabile sau pot împărţi averea. Depinde de ei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Jeff Bezos a donat 200 de milioane de dolari unui colaborator CNN ,Van Jones şi chef-ului Jose Andres