Antena Meniu Search
x

Curs valutar

JO 2024. Moment spectaculos cu Nadia Comăneci, pe Sena. Românca a purtat flacăra olimpică alături de Nadal, Serena Williams și Carl Lewis

Legendara Nadia Comăneci a fost una dintre marile surprize ale organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris, ea aflându-se alături de Serena Williams, Rafael Nadal şi Carl Lewis în ambarcaţiunea care a dus torţa olimpică pe Sena, spre Grădinile Tuileries.

de Redactia Observator

la 27.07.2024 , 12:34

Conform tradiţiei, defilarea sportivilor a fost deschisă de delegaţia Greciei şi a fost încheiată de cea a Franţei. Delegaţia României a defilat şi ea pe Sena. Purtătorii drapelului României au fost soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc.

Punctul de pornire a fost Podul Austerlitz, iar parada a trecut pe lângă catedrala Notre Dame, Luvru şi s-a terminat în Piaţa Trocadero de lângă Turnul Eiffel. Ceremonia a durat aproape patru ore. Spectatorii au avut parte şi de surprize. Prima a fost Lady Gaga.

Din faţa spectatorilor nu a lipsit nici Aya Nakamoura. De show-ul oferit de artistă s-au bucurat la maximum şi politicienii. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul Gabriel Attal au distribuit pe conturile lor de socializare momentul artistic. Liderul de la Elysee a ţinut şi un scurt discurs. "Declar deschise Jocurile de la Paris care marchează cea de-a 33-a olimpiadă a Epocii Moderne".

Vezi și

Moment surpriză cu Nadia Comăneci

Pe acelaşi subiect

Un alt moment aşteptat al serii a fost defilarea cu flacăra olimpică. Torţa a fost purtată de personalităţi marcante, de la atleţi de performanţă la cântăreţi. Rapperul american Snoop Dogg a făcut senzaţie pe străzile din Paris.

Spre seară, Zinedine Zidane i-a predat ştafeta ultimului purtător al torței - spaniolul Rafael Nadal. Când toţi credeau că spectacolul se apropie de final, au venit noi surprize. Pe ambarcațiune, alături de Nadal și-au făcut apariția și Nadia Comăneci, Serena Williams și Carl Lewis. “Momente emoţionante şi memorabile“, a scris Nadia în social media, după prezenţa la Paris.

Însă, poate cel mai emoţionant moment al serii a fost apriţia lui Celine Dion. Artista a închis apoteotic ceremonia prin interpretarea piesei "L'hymne à l'amour" a lui Edith Piaf, de la primul etaj al Turnului Eiffel. Este pentru prima dată când cântăreaţa a urcat pe scenă de când a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide. Ceremonia a fost umbrită însă de vremea rea. A plouat torenţial la Paris, însă asta nu a oprit spectacolul.

Prima zi a JO 2024 a început cu haos

Prima zi a Jocurilor Olimpice a început cu haos în Franţa. Circulaţia trenurilor de mare viteză a fost blocată, după ce cablurile de semnalizare au fost incendiate intenţionat de persoane încă neidentificate. Ministerul de Interne a ridicat nivelul de alertă antiteroristă. La ora 13, toate gările din Paris au fost închise, iar peste 800.000 de călători au fost afectaţi.

Jurnaliştii sportivi au făcut şi calcule. economice. Anul acesta, medaliile olimpice costă mai mult. Inflaţia şi creşterea cotaţiei metalelor preţioase sunt de vină. Acum 12 ani, medalia de aur valora puţin peste 700 de euro. Acum sare de 850. Cea de argint este mai scumpă cu 15 euro, iar cea de bronz costă aproape la fel. Peste 5.000 de medalii au fost produse pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru fabricarea lor a fost nevoie de aproape o jumătate de an.

Până să primească medalii, sportivii au luat note. În topul celor mai sexy prezenţe, alergătoarea germană atleta Alica Schmidt s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu înotătorul american Caeleb Dressel. A fost vorba, însă, şi despre iubire, căci suntem în oraşul iubiri. Un handbalist din Argentina şi-a cerut iubita în căsătorie când făceau împreună o fotografie de grup.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » JO 2024. Moment spectaculos cu Nadia Comăneci, pe Sena. Românca a purtat flacăra olimpică alături de Nadal, Serena Williams și Carl Lewis