Antena Meniu Search
x

JO 2024, subiect de foc pentru Ucraina. Podoliak nu-i vrea pe ruși în competiție: "Banii care cumpără ipocrizia olimpică nu au mirosul sângelui ucrainean"

Ucraina își dorește interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus, aliat al Kremlinului, de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Mihaïlo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a acuzat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) că a devenit "un promotor al războiului", după anunțul că va examina posibilitatea de a autoriza participarea sportivilor ruşi sub drapel neutru la JO 2024. 

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 12:40

JO 2024, subiect de foc pentru Ucraina. Podoliak nu-i vrea pe sportivii ruși în competiție: "Banii care cumpără ipocrizia olimpică nu au mirosul sângelui ucrainean"
JO 2024, subiect de foc pentru Ucraina. Podoliak nu-i vrea pe sportivii ruși în competiție: "Banii care cumpără ipocrizia olimpică nu au mirosul sângelui ucrainean" - Profimedia Images/Arhivă

"CIO este un promotor al războiului, crimei şi distrugerii. CIO urmăreşte cu plăcere cum Rusia distruge Ucraina şi apoi oferă Rusiei o platformă de promovare a genocidului şi încurajează următoarele crime. Este evident că banii care cumpără ipocrizia olimpică nu au mirosul sângelui ucrainean. Nu-i aşa, domnule Bach?", a scris Podoliak pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sportivii din Rusia și Belarus ar putea participa sub drapel neutru la JO 2024

Ucraina cere interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus, aliat al Kremlinului, de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Dar CIO a anunţat, miercurea trecută, că studiază posibilitatea de a le permite să participe sub un drapel neutru, în contextul în care ruşii şi bieloruşii au fost excluşi din majoritatea competiţiilor internaţionale de la începutul invaziei, din 24 februarie 2022, transmite news.ro.

Propunerile au stârnit furia ucrainenilor. Preşedintele Volodimir Zelenski a denunţat vineri "ipocrizia" CIO şi l-a invitat pe Thomas Bach să viziteze Bahmut, unde s-au dat lupte intense.

Duminică, Zelenski a anunţat că i-a trimis o scrisoare preşedintelui francez Emmanuel Macron legat de acest aspect. "Olimpismul şi statele teroriste nu trebuie să se intersecteze", a spus Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » JO 2024, subiect de foc pentru Ucraina. Podoliak nu-i vrea pe ruși în competiție: "Banii care cumpără ipocrizia olimpică nu au mirosul sângelui ucrainean"