Antena Meniu Search
x

Jobul plătit cu 1.200 de euro pe lună pe care tinerii îl refuză. Angajatorii din Florenţa sunt disperaţi: "Nouă ne era foame de muncă"

Angajatorii din Italia sunt în criză de personal. Dacă la început era vorba doar despre patronii de restaurante, au urmat apoi fermierii sau cei care au mici afaceri pe plajă. Acum a venit și rândul celor care deţin frizerii. Se întâmplă în Florența: mai multe saloane, dezvăluie publicaţia Corriere della Sera, nu reușesc să găsească ucenici. Răspunsul primit de proprietari a fost: "Nu vrem să muncim 10 ore pe zi pentru 1.200 de euro”.

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 17:03

Jobul plătit cu 1.200 de euro pe lună pe care tinerii îl refuză. Angajatorii din Florenţa sunt disperaţi: "Nouă ne era foame de muncă"
Jobul plătit cu 1.200 de euro pe lună pe care tinerii îl refuză. Angajatorii din Florenţa sunt disperaţi: "Nouă ne era foame de muncă" - Shutterstock

Frizerii din Florența vorbesc despre o "urgență personală". Nu găsesc noi angajați pentru că, explică ei, "este o muncă grea pentru care ai nevoie de pasiune și tinerii nu au această pasiune", potrivit Il Messaggero. Sunt și cei care spun: "Ah, tinerii de azi". 

Alţi patroni îl fac un argument generațional: "Tinerii de astăzi nu sunt ca noi, ne era foame de muncă". "Părinții nu mai transmit sentimentul sacrificiului, poate nici eu nu o fac cu copiii mei", explică ei. Mulți susțin că tinerii de astăzi nu au dorințe sau ambiții. Ei visează la faimă ușoară prin intermediul rețelelor sociale și urmează comenzile rapide.

Ce spun tinerii

Dar dacă acestea sunt răspunsurile primite, ce părere au tinerii acuzați? Salariul de bază pentru un ucenic frizer este în jur de 1.200 de euro net pe lună. "Nu vrem să muncim 8-10 ore pe zi cu 1.200 de euro", așa își motivează răspunsul băieții și fetele care refuză să răspundă la anunțurile angajatorilor.

"De-a lungul anilor, salariul poate crește. Nu te poți aștepta să începi să lucrezi și să câștigi cât un manager", se apără proprietarii. Concluzia patronilor? "Trebuie să te ridici și să înveți profesia, dar tinerii renunță mai degrabă decât să aștepte".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Jobul plătit cu 1.200 de euro pe lună pe care tinerii îl refuză. Angajatorii din Florenţa sunt disperaţi: "Nouă ne era foame de muncă"