Antena Meniu Search
x

Joe Biden ar putea face o nouă vizită în Europa. Polonia, pe lista destinațiilor

Preşedintele Joe Biden este aşteptat în Polonia în această lună pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina, potrivit a trei persoane familiarizate cu planificarea deplasării, citate de NBC News. Conform planurilor actuale, Joe Biden va vizita Polonia spre sfârşitul lunii februarie, au declarat sursele NBC, care precizează însă că deplasarea nu este definitiv stabilită până când Casa Albă nu o anunţă oficial, aşa că planurile s-ar putea schimba, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 09:14

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii
Președintele SUA,Joe Biden, ar putea vizita Polonia la sfârșitul acestei luni - Profimedia

Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate a refuzat să comenteze informaţiile. De asemenea, potrivit NBC News, nu este clar deocamdată dacă vor fi şi alte escale în timpul acestei deplasări a preşedintelui Biden în Europa.

NBC News anunţa în urmă cu câteva săptămâni că preşedintele Joe Biden ia în considerare ideea de a veni în Europa, posibil în Polonia, pentru a marca un an de la războiul care a început la 24 februarie 2022. Sursele postului de ştiri au declarat de la acea vreme că la Casa Albă se analiza modul prin care preşedintele Biden ar putea marca această dată-cheie, pentru a atrage atenţia asupra rezistenţei Ucrainei în faţa campaniei militare brutale a Rusiei şi pentru a reafirma solidaritatea SUA cu poporul ucrainean într-un moment în care conflictul intră într-o nouă fază.

NATO, pe agenda lui Biden

O vizită în Europa i-ar oferi lui Biden o oportunitate personală de a promova o mai mare unitate în cadrul alianţei americano-europene, notează NBC. Biden a menţionat, de altfel, importanţa acestei solidarităţi atunci când a anunţat, la 25 ianuarie, că SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina. "Spun acest lucru de mult timp - aşteptarea din partea Rusiei este că ne vom despărţi, că nu vom rămâne uniţi. Dar noi suntem complet, temeinic, total uniţi", a declarat Biden.

De la invazia Rusiei în Ucraina, administraţia Biden a oferit peste 29,3 miliarde de dolari în asistenţă de securitate pentru Kiev, a anunţat săptămâna trecută Pentagonul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Joe Biden ar putea face o nouă vizită în Europa. Polonia, pe lista destinațiilor