Antena Meniu Search
x

Joe Biden, declarație umilitoare despre Putin: ”Rusia are doar petrol şi arme nucleare”. Reacția Kremlinului

Rusia are doar petrol şi arme nucleare este fraza rostită de președintele SUA Joe Biden care a supărat Kremlinul. Joe Biden arată o lipsă de cunoștințe despre Rusia a reacţionat Kremlinul, potrivit Reuters. 

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 13:15

Joe Biden, declarație umilitoare despre Putin: ”Rusia are doar petrol şi arme nucleare”. Reacția Kremlinului
Joe Biden / Vladimir Putin - Profimedia

Joe Biden a făcut declarația marți în timpul unui discurs în care a avertizat că, dacă Statele Unite vor ajunge la un „adevărat război” cu o „putere mondială”, acesta ar putea fi rezultatul unui atac cibernetic major asupra SUA. Washingtonul vede Rusia și China drept amenințări tot mai mari la acest capitol. 

„Dacă ajungem într-un război, un adevărat război cu împușcături, cu o putere majoră, va fi o consecință a unui atac cibernetic”, a spus președintele într-un discurs la Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații, care supraveghează 18 agenții de informații americane.

Biden s-a lăudat că serviciile de informații americane sunt superioare omologilor ruși și a spus că Putin are „o problemă reală”. "El (n.r.Putin) stă în vârful unei economii care are arme nucleare și puțuri de petrol și nimic altceva. Nimic altceva. Economia lor este, ce ?, a opta cea mai mică din lume acum, cea mai mare din lume? Știe că are probleme serioase, ceea ce îl face și mai periculos, în opinia mea ", a spus Biden.

Kremlinul îi transmite lui Joe Biden că nu cunoaște Rusia

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut avantajele nucleare ale Rusiei și sectorul său mare de petrol și gaze, dar a contestat acuzațiile lui Biden. "Este greșit să afirmi că nu există nimic altceva în Rusia", a declarat Peskov reporterilor. „Arată o cunoaștere incorectă și o neînțelegere a Rusiei moderne”.

Peskov a spus că se pare că Biden și-a adaptat mesajul pentru comunitatea de informații din țara sa și a vrut să facă o impresie. Peskov a declarat că Statele Unite sunt un adversar al Rusiei, chiar dacă sunt în curs de normalizare a relațiilor. Înalți oficiali americani și ruși au început discuțiile miercuri cu privire la stabilitatea nucleară strategică. 

"(Statele Unite) cu greu pot fi numite parteneri. Sunt mai degrabă un adversar”, a spus Peskov. "Totuși, faptul că experții stau astăzi la Geneva este un semn pozitiv". Peskov a respins, de asemenea, acuzațiile lui Biden conform cărora Rusia se amestecă deja în alegerile din 2022 din Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, declarație umilitoare despre Putin: ”Rusia are doar petrol şi arme nucleare”. Reacția Kremlinului