Antena Meniu Search
x

Joseph Rivas, un cunoscut interlop din Constanța, ucis în Malta după o răfuială în stradă. Trei români sunt principalii suspecți

Joseph Rivas, un cunoscut interlop din Constanța cu dublă cetățenie româno-britanică, a fost ucis în urma unei răfuieli, pe o stradă din Malta.

de Monica Palade

la 07.12.2022, 21:36

Joseph Rivas, un cunoscut interlop din Constanța, ucis în Malta după o răfuială în stradă. Trei români sunt principalii suspecți

Trei români sunt principalii suspecți, doi dintre ei fiind deja prezentați, miercuri seara, în fața judecătorilor. Pentru al treilea, aflat în spital, acuzațiile vor fi făcute ulterior.

Potrivit Malta Today, Rivas, în vârstă de 44 de ani, a murit la spital, după ce a fost înjunghiat pe o stradă din districtul Paceville. Bărbatul cunoscut pentru legăturile sale cu lumea interlopă, ar fi fost implicat într-o altercație cu un grup de bărbați, care au fugit după înjunghiere. Marți dimineață, poliția a anunțat că trei bărbați români de 31, 32 și 35 de ani sunt arestați în legătură cu crima, iar doi dintre ei vor fi trimiși deja în judecată. Poliția din Malta colaboreză cu forțele de poliție din Marea Britanie și România la anchetă.

Cine este Joseph Rivas

Rivas a fost căutat în Regatul Unit în legătură cu două jafuri violente în care a fost implicat. În 2008, la Londra a fost implicat într-un caz de omor din culpă a unui bărbat căruia i s-au fracturat oasele feței. Rivas a scăpat din Anglia în același an. În același an, s-a stabilit la Constanța, unde s-a angajat, potrivit replicaonline, ca agent de pază. A provocat un scandal, și-a bătut un coleg, pe care l-a lăsat infirm și care, după doi ani, a decedat. Rivas a fost săltat de mascaţi și arestat.

A fost judecat pentru tentativă de omor și condamnat la 3 ani, în februarie 2013, dar eliberat după câțiva ani pentru bună purtare. Însă, pe 28 aprilie 2008 el fusese dat în urmărire generală pentru faptele comise în Londra, acolo unde a atacat o persoană pentru a-i fura geanta, care a decedat la scurt timp. În 2013, Rivas a fost prins și arestat la Constanța. Instanțele britanice nu au reușit să obțină extrădarea lui, fiind condamnat la închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat de crima de la Londra. Doi ani mai târziu, în 2015, Rivas a fost unul dintre cei șase bărbați arestați de Poliția Română și acuzați de un jaf într-o casă din Năvodari de 100.000 de euro și de torturarea proprietarului și a prietenului său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joseph Rivas, un cunoscut interlop din Constanța, ucis în Malta după o răfuială în stradă. Trei români sunt principalii suspecți