Antena Meniu Search
x

Jurnalista Katie Hopkins va fi expulzată din Australia după ce a încălcat regulile de carantinare

Australia a anulat viza editorialistei britanice Katie Hopkins după ce s-a lăudat că a evitat regulile de carantină foarte stricte în vigoare pe continent, a declarat luni ministrul australian de Interne.

de Redactia Observator

la 19.07.2021, 13:08

Katie Hopkins jurnalista britanică
Katie Hopkins jurnalista britanică - Profimedia

Potrivit unui post local, Katie Hopkins a sosit la Sydney pentru a participa la un reality-show. Ea a publicat un videoclip pe Instagram în care afirmă că a deschis dezbrăcată şi fără mască uşa camerei de hotel personalului care i-a adus mesele, potrivit News.ro. Conform regulilor, persoanele sosite în Australia trebuie să respecte o perioadă de izolare de 14 zile într-un hotel, ca măsură strictă împotriva răspândirii Covid-19. 

După publicarea videoclipului, ministrul austrialian de Interne Karen Andrews a explicat faptul că poliţia de frontieră a acţionat rapid pentru a se asigura că viza cu care Katie Hopkins a putut intra în ţară să fie anulată. "O vom scoate din ţară imediat ce vom putea face acest lucru", a precizat ea la postul public ABC. "Este în mod clar cineva pe care nu vrem să-l avem în ţară niciun minut în plus"

Jurnalista a fost expulzată după ce a încălcat restricţiile impuse de autorităţile australiene

Editorialista britanică a stârnit controverse după ce a făcut comentarii considerate rasiste, anti-islamice şi anti-migranţi şi după ce a criticat în mod regulat restricţiile anti-coronavirus, în special carantinele.  Potrivit ministrului, ea a obţinut viza datorită sprijinului guvernului unui stat australian pe motiv că sosirea ei ar putea reprezenta un beneficiu economic pentru ţară.  "Faptul că se laudă cu încălcarea carantinei este îngrozitor", a subliniat Andrews. "Este un comportament inacceptabil. Deci, din partea mea, sunt extrem de încântată că pleacă".  

Aproximativ 12 milioane de persoane se află, în prezent, în carantină în Australia Cel mai recent au fost raportate 31.771 de cazuri, dintre care 913 decese. Numărul de persoane autorizate să intre în ţară este extrem de limitat, blocând în străinătate zeci de mii de australieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Jurnalista Katie Hopkins va fi expulzată din Australia după ce a încălcat regulile de carantinare