Antena Meniu Search
x

Kadîrov, despre care s-a speculat că ar fi bolnav, a postat un videoclip în care se laudă "cu o viață interesantă"

Rusia continuă să atace localităţile ucrainene şi să omoare civili, dar trupele Kievului spun că - în ultima săptămână - au reuşit să elibereze aproape 40 de kilometri pătraţi de teren aflat sub ocupaţia Moscovei. Este şi o replică la adresa vocilor occidentale care se plângeau de faptul că această contraofensivă este cam lentă. În Rusia continuă atacurile la adresa liderului grupării Wagner. 

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 07:55

Vezi și

Ruşii au lansat un atac cu drone asupra oraşului Sumî, unde au lovit un bloc. Doi oameni au murit, iar alţi 19 au fost răniţi. Ca de obicei, Moscova a susţinut că a lovit doar obiective militare şi susţine că atacul a fost lansat din ordinul luI Volodimir Zelenschi.

Sergei Șoigu, ministrul rus al Apărării: Kievul încearcă să compenseze incapacitatea sa de a asigura succesul pe teren prin atacuri teroriste asupra țintelor civile și astfel să obțină un efect de propagandă.

Dacă tot a apărut în public, la mai bine de o săptămână de la insurecţia militară a mercenarilor Wagner, ministrul rus al Apărării nu a avut cum să nu facă referire la răscoala lui Evgheni Prigojin, dar fără să-i menţioneze numele.

Sergei Șoigu, ministrul rus al Apărării: Provocarea nu a avut niciun impact asupra acțiunilor trupelor din Ucraina. Militarii au continuat să fie eroici şi altruişti, să-şi îndeplinească sarcinile care le-au fost atribuite.

Pe acelaşi subiect

Rusia nu poate masca şi faptul că, cel mai probabil, nu se vor putea organiza alegeri în regiunile pe care le-a ocupat în Ucraina, din cauza contraofensivei Kievului.

Ella Pamfilova, șefa Comitetului Electoral Central Rus: Vladimir Vladimirovici, din moment ce situația este complicată, orice este posibil. Ne dăm seama că există o amenințare gravă la adresa vieții și sănătății locuitorilor de acolo şi avem dreptul să amânăm aceste alegeri în cutare sau cutare regiune. 

Putin participă la un summit online în China

Vladimir Putin va participa la un summit online al Organizației de Cooperare din Shanghai, găzduit de India. Liderul de la Kremlin ar fi putut participa fizic la eveniment, dar s-a temut că va fi arestat.

Michael Kugelman, Director al Institutului din Asia de Sud al Centrului Wilson: Cred că pentru Putin, chiar și într-un cadru virtual, acest summit al SCO este esențial, deoarece va fi înconjurat de câțiva dintre puținii prieteni pe care i-a mai rămas.

Între timp, liderul cecen Ramzan Kadîrov a publicat un video după ce au apărut informaţii cum că ar fi grav bolnav. A negat zvonurile, iar alături de el a fost şi Adam Delimkhanov, despre care s-a spus că ar fi fost rănit în Ucraina. În clip, liderul a confirmat că încă este în viaţă şi a spus că duce o viaţă interesantă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Kadîrov, despre care s-a speculat că ar fi bolnav, a postat un videoclip în care se laudă "cu o viață interesantă"