Antena Meniu Search
x

Katia şi-a pierdut iubitul, la 15 zile după ce s-a înrolat în armată, în Ucraina: „Bogdan avea 19 ani. Iubea viaţa şi o trăia cu pasiune”

Avea o grămadă de vise, un iubit şi un viitor în faţă, dar războiul i le-a răpit pe toate. Studentă la teatru în Odessa, Katia a lăsat totul şi s-a refugiat în România, încă de la început. A venit singură pentru că nu a reuşit să îşi convingă mama şi nici sora de 10 ani să o urmeze.

de Redactia Observator

la 04.05.2022, 09:16

- Ziarul de Iaşi

La doar 15 zile după ce Bogdan, jumătatea sa, s-a înrolat în armată, acesta şi-a pierdut viaţa. Avea doar 19 ani şi era de un optimism uriaş. Îşi trăia şi iubea viaţa cu pasiune. Dar acum totul este la trecut. De cealaltă parte, Katia a trebuit să o ia de la început.

A luat-o de la capăt la Iaşi

Ajunsă în Iaşi, fata şi-a găsit de lucru ca şi chelneriţă. Învaţă româna singură şi visează că poate într-o zi actoria nu va mai rămâne doar un hobby.

“Nu pot uita zgomotul. Era atât de mult zgomot că am început să plâng. Mi-am pus câteva haine într-un bagaj şi am plecat. Mama nu a vrut să plece. Zice că e patrioată. Nici pe sora mea nu am convins-o. Are 10 ani, a vrut să rămână cu mama. Eu am plecat, am venit la Iaşi, la prietenii unui prieten. Aici vreau să încep o viaţă nouă”, a povestit Katia, într-o scurtă pauză de la serviciu. Zâmbeşte, e luminoasă.

Pare fragilă, dar e puternică. Dar vocea îi tremură şi îşi înghite plânsul când povesteşte despre prietenul ei: “Bogdan avea 19 ani. Voia şi aventură... Era optimist. Eu am mai avut perioade când eram tristă, când mă gândeam să mă sinucid. Dar el iubea viaţa şi o trăia cu pasiune. S-a înrolat în armată imediat după începerea războiului. 15 zile mai târziu, a murit”, a povestit Katia pentru ziaruldeiasi.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Katia şi-a pierdut iubitul, la 15 zile după ce s-a înrolat în armată, în Ucraina: „Bogdan avea 19 ani. Iubea viaţa şi o trăia cu pasiune”