Meniu LIVE
Search
x

Kievul susține că rușii au lovit un depozit de cereale, nu un unul militar în atacul asupra portului Odessa

Rusia a anunţat duminica aceasta că a distrus un depozit de muniţii ce conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS în regiunea Odesa, în sud-estul Ucrainei, în timp ce Kievul afirmă că de fapt ruşii au lovit un hambar de grâne, notează Agerpres.

De Redactia Observator la 21.08.2022, 15:05

Ministerul Apărării Rusiei a anunţat că rachete Kalibr au distrus un depozit de muniţie în regiunea ucraineană Odesa care conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS şi alte sisteme antiaeriene de fabricaţie occidentală.

Un purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa a declarat că două rachete au fost doborâte deasupra mării, dar a treia a lovit ţinte agricole. Nu s-au înregistrat victime, a declarat purtătorul de cuvânt citat, Serhii Bratciuk, pe contul său de Telegram. Un expert în explozibili şi anchetatori lucrează la hambarul de grâne, a adăugat el.

Reuters menţionează că nu a putut verifica relatările de pe câmpul de luptă.

Ministerul Apărării rus a susţinut totodată că forţele Moscovei au distrus două tancuri M777 Howitzer în poziţii de luptă în regiunea ucraineană Herson şi un depozit de combustibil în regiunea Zaporojie unde - potrivit sursei citate - erau depozitate peste 100 de tone de combustibil diesel. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Kievul susține că rușii au lovit un depozit de cereale, nu un unul militar în atacul asupra portului Odessa