Antena Meniu Search
x

Video Kim Jong Un s-a plimbat cu limuzina primită de la Putin: "Dovadă clară a prieteniei dintre cele două ţări"

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a mers public într-o maşină oferită de preşedintele rus Vladimir Putin ca „dovadă clară” a întăririi prieteniei dintre cele două ţări, a informat sâmbătă presa de stat, citată de Reuters, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 08:00

Vezi și

Phenianul şi Moscova au strâns legăturille de când Kim s-a întâlnit cu Putin în Rusia, în septembrie, şi au promis că vor aprofunda relaţiile militare. Ei resping acuzaţiile occidentale conform cărora Coreea de Nord furnizează Rusiei obuze de artilerie şi rachete folosite la invadarea Ucrainei.

Kim Jong Un s-a plimbat cu limuzina Aurus

Plimbarea lui Kim vineri, cu limuzina rusă Aurus, este „dovada clară a prieteniei RPDC-Rusia, care se dezvoltă într-un mod cuprinzător pe la un nou nivel superior”, a declarat sora liderului Kim Yo Jong, potrivit presei de stat, folosind denumirea oficială a Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreea.

Kim Jong Un a supravegheat vineri exerciţiile militare aeriene şi a îndemnat la o pregătire „realistă” pentru război, după ce exerciţiile anuale comune care implică Coreea de Sud şi Statele Unite s-au încheiat în această săptămână.

„Numai antrenamentul realist legat în mod direct de război poate pregăti soldaţii ca luptători adevăraţi”, a declarat Kim, potrivit presei de stat. Exerciţiile comune Coreea de Sud-SUA au fost primele de când Phenianul a renunţat, în noiembrie, la un pact militar intercoreean din 2018, menit să reducă tensiunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Kim Jong Un s-a plimbat cu limuzina primită de la Putin: "Dovadă clară a prieteniei dintre cele două ţări"