Antena Meniu Search
x

Kremlinul avertizează că sancțiunile Occidentului nu-l vor răni personal pe Vladimir Putin, însă vor distruge relațiile politice

Rusia a avertizat, miercuri, că sancțiunile impuse în cazul invadării Ucrainei nu îl vor afecta personal pe președintele Vladimir Putin, ci vor fi ”distructive din punct de vedere politic”, după ce președintele american Joe Biden a declarat că ia în considerare o astfel de mișcare dacă Rusia va invada Ucraina.

de Redactia Observator

la 26.01.2022, 17:56

Kremlinul avertizează că sancțiunile ”distructive” nu-l vor răni personal pe Vladimir Putin, ci vor distruge relațiile politice
Kremlinul avertizează că sancțiunile ”distructive” nu-l vor răni personal pe Vladimir Putin, ci vor distruge relațiile politice - Profimedia Images

Joe Biden a declarat marți că ar putea lua în considerare instituirea de sancțiuni împotriva lui Vladimir Putin ca persoană, ca parte a unor eforturi de a convinge regimul de la Kremlin că o nouă agresiune împotriva Ucrainei ar aduce costuri rapide și masive, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că congresmenii și senatorii americani care au discutat despre sancțiunile personale împotriva liderilor de vârf ai Rusiei nu cunosc faptul că acestora li se interzice prin lege să dețină active, proprietăți și conturi bancare în străinătate. Prin urmare, nu vor fi afectați de sancțiunile de natură financiară ce ar putea fi îndreptate spre aceștia.

Sancțiunile individuale împotriva lui Putin ar fi „nu dureroase, dar distructive din punct de vedere politic”, a spus Peskov, care a spus anterior că ar echivala cu o ruptură a relațiilor diplomatice.

Rusia dă vina pe NATO și SUA pentru tensiunile de la granița Ucrainei

Pe acelaşi subiect

Recent, Rusia a organizat noi exerciții militare pe uscat și pe mare și și-a adus numeroși parașutiști și avioane de luptă în Belarus, în nordul Ucrainei, pentru exercițiile militare comune ce vor avea loc luna viitoare. 

Rusia spune că tensiunile sunt generate de acțiunile NATO și ale SUA și cere garanții de securitate din partea Occidentului, inclusiv promisiunea NATO de a nu primi niciodată Ucraina în alianță. Moscova vede Ucraina ca o țară-tampon între Rusia și statele NATO.

Ministrul danez de externe a anunțat, la începutul săptămânii, că Uniunea Europeană este pregătită să impună sancțiuni "nemaiîntâlnite până acum" dacă Rusia va ataca Ucraina. "Rusia ar trebui să știe, Putin ar trebui să știe, că prețul pentru a folosi provocări și forțe militare pentru a schimba granițele în Europa va fi foarte, foarte mare”, a adăugat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kremlinul avertizează că sancțiunile Occidentului nu-l vor răni personal pe Vladimir Putin, însă vor distruge relațiile politice