Antena Meniu Search
x

Kremlinul spune că nu ştie unde se află Prigojin. Un avion aparţinând şefului Wagner a aterizat în Belarus

Rebeliune armată în Rusia. Kremlinul anunţă marţi că nu deţine nicio informaţie despre locul unde se află şeful grupării paramilitare Wagner Evgheni Prigojin, relatează BBC News, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 15:06

Kremlinul spune că nu ştie unde se află Prigojin. Un avion aparţinând şefului Wagner a aterizat în Belarus
- Profimedia

Un acord care a pus capăt, sâmbătă seara, rebeliunii îi permite lui Prigojin să se exileze în Belarus, iar mercenarilor acestuia Putin le-a dat luni seara de ales să intre în armata rusă sau să treacă frontiera în Belarus. Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunţă în această conferinţă de presă că acest acord este implementat.

El dă asigurări că preşedintele rus Vladimir Putin îşi respectă întotdeauna cuvântul dat. Potrivit BBC Verify, un avion al lui Prigojin a aterizat marţi la Minsk, capitala belarusă. Însă BBC subliniază că nu poate să confirme dacă Prigojin se afla sau nu la bord. Peskov respinge comentarii potricit cărora autoritatea lui Putin a fost erodată de rebeliunea Wagner de vineri şi sâmbătă.

El spune presei că nu este de acord că Putin se află într-o poziţie slăbită. Peskov ironizează ”crize emoţionale în rândul politologilor şi pseudo-politologilor” care speculează pe tema stabilităţii autorităţii lui Putin după rebeliunea lui Prigojin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Kremlinul spune că nu ştie unde se află Prigojin. Un avion aparţinând şefului Wagner a aterizat în Belarus