Antena Meniu Search
x

Kremlinul ''va studia'' ideea unui summit Biden-Putin: ''Este prematur să vorbim''

Kremlinul a anunţat miercuri că va ''studia'' propunerea unui summit în vederea soluţionării problemelor dintre Rusia şi Statele Unite, prezentată marţi, într-o convorbire telefonică, de către Joe Biden lui Vladimir Putin.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 14.04.2021, 15:58

Kremlinul ''va studia'' ideea unui summit Biden-Putin
Vladimir Putin şi Joe Biden - Profimedia Images
  • Kremlinul ''va studia'' ideea unui summit Biden-Putin
  • Relaţiile Moscovei cu Washingtonul s-au degradat în ultimele luni

''Este prematur să vorbim despre această propunere în mod concret. Este o nouă propunere care va fi studiată'', a anunţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. Peskov a catalogat convorbirea celor doi preşedinţi drept ''profesională'' şi a spus că a durat ''destul de mult timp''.

''Nicio listă a unor teme nu este în pregătire'', a dat el asigurări. Peskov a subliniat că Biden nu a ''abordat'' subiectul Aleksei Navalnîi, principalul opozant politic rus, otrăvit şi apoi încarcerat, a cărui soartă este considerată o temă crucială de către occidentali.

Tensiuni constante între SUA şi Rusia

Relaţiile Moscovei cu Washingtonul s-au degradat cu mare viteză, după instalarea la putere, în ianuarie, a lui Joe Biden. Ambasadorul rus în Statele Unite a fost rechemat la Moscova după ce Joe Biden a apreciat că omologul său rus este un ''criminal'' şi că îl va face ''să plătească'' pentru amestecul rus în viaţa politică americană.

Americanii şi europenii denunţă, între timp, o desfăşurare a zeci de mii de militari ruşi la frontiera Ucrainei. Biden face această propunere în contextul în care situaţia cu privire la Ucraina devine tot mai îngrijorătoare. Kievul acuză Moscova de faptul că se pregăteşte să justifice o eventuală invazie.

Ruşii îi acuză la rândul lor pe ucraineni de faptul că vor să lanseze o ofensivă ''inacceptabilă'' împotriva rebelilor proruşi, care au proclamat republici separatiste în estul Ucrainei, conform AFP. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Kremlinul ''va studia'' ideea unui summit Biden-Putin: ''Este prematur să vorbim''