Antena Meniu Search
x

Galerie foto Momentul în care lava vulcanului din La Palma a ajuns în ocean. Oamenii sunt sfătuiţi să nu iasă din case din cauza gazelor toxice

Coşmarul din insula La Palma este departe de a se sfârşi, după ce Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă. Momentul în care lava a ajuns în ocean este un adevărat spectacol al naturii, dar şi un adevărat pericol pentru sănătate. Sunt deja 10 zile, iar acum vulcanologii avertizează populaţia să rămână în case din cauza gazelor toxice.

de Monica Palade

la 29.09.2021, 12:02

Vezi și

Autorităţile din Insulele Canare au cerut rezidenţilor din vestul coastei La Palma să rămână în case şi să-şi izoleze uşile şi ferestrele cu bandă adezivă şi cu prosoape ude ca să împiedice gazele toxice să pătrundă.

Lava incandescentă care se scurge de 10 zile a ajuns în mare, miercuri dimineaţa, în zona Playa Nueva, de unde se ridică în aer nori cu gaze toxice şi particule nocive care pot fi foarte periculoase pentru sănătăte.

Lava a ajuns în mare, pericol pentru sănătate

Serviciile de urgenţă din Insulele Canare i-au avertizat pe localnicii care stau pe o rază de 3.5 kilometri de zona afectată să găsească rapid o zonă sigură într-un adăpost. Decoamdantă, nu au fost raportaţi răniţi. Totodată, oamenilor li se recomandă să îşi acopere gura şi nasul cu lucruri ude pentru a-şi proteja tractul respirator.

Vulcanul Cumbre Vieja de pe insulă a început să erupă pe 19 septembrie, înghiţind deja 600 de case şi plantaţii de banae. Mii de oameni au fost evacuaţi, iar satele de pe coastă au fost închise de luni, cu anticipaţie, pentru lava care va ajunge în mare. Autorităţile au declarat stare de dezastru natural, iar guvernul a eliberat marţi suma de 10,5 milioane de euro de ajutoare directe pentru victimele erupţiei vulcanice, în special pentru cumpărarea de locuinţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Momentul în care lava vulcanului din La Palma a ajuns în ocean. Oamenii sunt sfătuiţi să nu iasă din case din cauza gazelor toxice