Antena Meniu Search
x

Răpirea animalelor de companie va fi încadrată ca faptă penală, în Marea Britanie. 2.000 de câini au fost furaţi anul trecu

Răpirea animalelor de companie urmează să fie încadrată ca faptă penală, potrivit schimbărilor legale implementate Marea Britanie. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 03.09.2021, 14:56

Răpirea animalelor de companie va fi considerată faptă penalp
Răpirea animalelor de companie va fi considerată faptă penalp - Profimedia (caracter ilustrativ)

În prezent, furtul unui animal de companie este considerat drept un simplu bun pierderdut suferit de stăpân, dar guvernanţii vor să introducă o lege prin care să poată recunoaşte şocul emoţional prin care trec cei ale căror animale sunt răpite, transmite BBC. Propunerea face parte dintr-un şir de recomandări şi a fost expusă de grupul de lucru responsabil de furtul animalelor de companie, care a fost creat pentru a monitoriza creşterea incidentelor din timpul carantinei.

Grupul, format din oficiali guvernamentali, poliție, procurori și autorități locale, a primit dovezi de la grupuri pentru protecția animalelor, militanți, cadre universitare și alți experți şi a transmis într-un comunicat că aproximativ 2.000 de câini au fost furaţi anul trecut. Raportul a constatat că şapte din 10 furturi de animale de companie înregistrate de poliţişti includeau răpirea câinilor. Pentru moment nu se cunosc cu exactitate pedepsele maxime care pot fi aplicate pentru noua infracţiune, dar oficialii speră că propunerile vor face mai dificilă răpirea și vânzarea de către hoți a animalelor de companie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Răpirea animalelor de companie va fi încadrată ca faptă penală, în Marea Britanie. 2.000 de câini au fost furaţi anul trecu