Antena Meniu Search
x

Liderii europeni au ales AstraZeneca. Angela Merkel, Mario Draghi, Boris Johnson și Jean Castex s-au vaccinat cu acest ser

Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a fost vaccinată vineri cu prima doză de AstraZeneca-Oxford. Premierul britanic Boris Johnson, premierul francez Jean Castex și premierul italian Mario Draghi au primit și ei vaccin AstraZeneca.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 18:01

Liderii europeni au ales AstraZeneca. Angela Merkel, Mario Draghi, Boris Johnson și Jean Castex s-au vaccinat cu acest ser
Angela Merkel - Profimedia
  • Angela Merkel, vaccinată cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford.
  • Boris Johnson, Jean Castex și Mario Draghi au primit vaccin AstraZeneca.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit, vineri, prima doză a vaccinului produs de compania AstraZeneca. "Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca", a transmis Angela Merkel pe Twitter. "Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei", a subliniat Angela Merkel.

La rândul său, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a prezentat o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel. Şi vicecancelarul Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani, a primit vineri prima doză a vaccinului anti-Covid-19 produs de AstraZeneca. În Germania, vaccinul AstraZeneca este recomandat de autorităţile medicale doar persoanelor cu vârste peste 60 de ani. Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost vaccinat la începutul lunii aprilie tot cu produsul companiei AstraZeneca.

În afara de Angela Merkel, premierul francez, Jean Castex și ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran au fost vaccinați cu AstraZeneca.  La fel și premierul britanic, Boris Johnson și premierul italian, Mario Draghi.

Mai multe state europene eu fost criticate că s-au pripit și că nu au avut un răspuns comun în cazul suspendării vaccinului AstraZeneca după apariția primelor cazuri de tromboze generând neîncredere și panică în rândul populației. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Liderii europeni au ales AstraZeneca. Angela Merkel, Mario Draghi, Boris Johnson și Jean Castex s-au vaccinat cu acest ser